Breaking news

România s-a calificat în finala Eurovision 2015

loading...

România s-a calificat marți seară, în finala Eurovision 2015, ce se va disputa sâmbătă la Viena. Voltaj a cântat piesa ”De la capăt” și a reușit să adune suficiente voturi astfel încât să intre în marea finală.

calin goia scena eurovisionRomânia e în finala Eurovision 2015, cea de-a 60-a ediție a celui mai celebru concurs european.

Republica Moldova a deschis cea de-a 60-a ediție a Eurovision Song Contest. Eduard Romanyuta a cântat piesa ”I want your love”, însă nu a reușit să convingă publicul european ca să-l voteze.

Trupa Voltaj a întrat în concurs pe locul 15, a cântat piesa jumătate în limba română și jumătate în limba engleză. Deși nu au avut parte de grafică, ci doar de un colaj cu imagini alb negru ce redau fotografii cu copii din România, rămași fără părinți, întrucât aceștia erau la muncă în Europa, membrii trupei Voltaj au reușit să ajungă la inimile europenilor.

Pe scenă, în jurul lui, Călin Goia a fost înconjurat de geamantane, care erau luminate din scenă iar la un moment dat au reflectat fotografiile unor copii.

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reușit să facem fericiți atâția români, pe care i-am simțit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe și că tot mai mulți oameni sunt sensibilizați la problema copiilor care cresc cu gândul la părinții lor, plecați la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision și tot lor le datorăm reușita din această seară”, sunt cuvintele lui Călin Goia după anunțarea rezultatelor semifinalei.

Rusia a avut de departe cel mai grandios show din prima semifinală, anunțându-se pretendentă la podiumul de sâmbătă.

„Indiferent ce loc vom ocupa în Finală, suntem deja câștigători. Sâmbătă, după concurs, vom sărbători de două ori: Călin schimbă prefixul, iar România încheie încă o participare frumoasă la Eurovision”, dezvăluie Liana Stanciu, șefa delegației României la Viena.

După ce toate cele 16 țări participante în prima semifinală, au terminat de cântat, s-a dat start televot și timp de zece minute, Europa și Australia a putut vota piesa favorită.

După cumularea rezultatului de la televot cu cel al juriilor de specialitate, s-au stabilit cele zece țări care se califică în finala de sâmbătă: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia.

Marea perdantă a primei semifinale este Olanda, care deși a avut o piesă foarte bună, nu a intrat în top zece.

voltaj - eurovision

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata