Breaking news

România riscă excluderea de la Eurovision pentru că TVR nu a plătit taxa de participare

loading...

Deși a confirmat participarea la Eurovision 2014, încă din luna noiembrie 2013, TVR  nu a achitat către EBU, taxa de 130.000 de euro. Dacă nu achită taxa, România va fi exclusă din concurs.

tvr taxa eurovisionLiana Stanciu, șeful Delegației TVR la Eurovision 2014, a confirmat pentru exclusivNEWS.ro, că Televiziunea Română nu a achitat către EBU, taxa de participare la Eurovision Song Contest 2014.

Nu știu exact care este bugetul, dar știu că taxa de participare este de 130.000 de euro, care nu s-a plătit. Aia trebuie plătită. Am anunțat că mergem și ca niște oameni de onoare ce suntem, o să mergem. Mai mult nu știu.”, a declarat Liana Stanciu, în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.

Însă, lucrurile nu sunt deloc simple. Chiar dacă are probleme financiare, TVR ar avea de unde să achite taxa de participare de 130.000 de euro. Numai că nu poate face această plată către EBU, întrucât TVR nu are în acest moment Consiliu de Administrație. Dată fiind suma, actuala conducere interimară a TVR, nu poate aproba un astfel de plafon. Această atribuție îi revine Consiliului de Administrație. Televiziunea Română nu mai are  Consiliu de Administrație, încă din 10 decembrie 2013, când Parlamentul a respins raportul de activitate al SRTV și automat CA-ul a fost demis.

În lipsa unui CA care să valideze suma de 130.000 de euro, plata nu se va putea face către EBU.

În ianuarie 2013, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat un buget de 200.000 de euro pentru organizarea și participarea României la Eurovision 2013, în Suedia.

Finala Selecției Naționale Eurovision România 2014 va avea loc pe 1 martie la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Prima semifinală internațională va avea loc la Copenhaga pe 6 mari, a doua pe 8 mai iar finala pe 10 mai 2014. Astfel că, în mod teoretic, cu derogare de la EBU, TVR mai are la dispoziție maxim două de zile pentru a achita taxa de participare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata