Breaking news

Republica Moldova a ratat calificarea în finala Eurovision 2014

loading...

Republica Moldova nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2014, desfășurată la Copenhaga în Danemarca. Cristina Scarlat a interpretat piesa Wild Soul, însă nu a reușit să se numere printre cele zece finaliste.

cristina scarlat - eurovision moldova 2014După cinci ani consecutivi de prezentă în finala Eurovision, Republica Moldova a ratat marți seară, accederea în finala de sâmbătă.

Cristina Scarlat a reprezentat în acest an Moldova la Eurovision cu piesa Wild Soul. Însă, publicul european și juriile naționale, nu au clasat-o în primele 10 țări care au concurat în prima semifinală de marți seară.

16 țări au concurat marți seară în prima semifinală Eurovision 2014, iar dintre acestea doar primele zece, clasate în urma televotingului și a votului juriilor naționale, au acces în finala de sâmbătă.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda și Islanda sunt cele zece țări calificate în finala de sâmbătă seară. Moldova, Belgia, Portugalia, Estonia, Estonia și Albania au ratat calificarea în finala Eurovision 2014.

În finala de sâmbătă sunt deja calificate cele cinci țări contributoare ale concursului: Germania, Marea Britanie, Italia, Franța și Spania, plus țara gazdă, Danemarca.

Alte zece țări din cea de-a doua semifinală, disputată joi, vor merge în finala de sâmbătă. România luptă joi seară, pentru un loc în finală, alături de Austria, Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elveția, Grecia și Slovenia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata