Breaking news

Rador, agenția de presă a Radio România, împlinește 25 de ani

loading...

Agenția națională de presă a Radio România, Rador, împlinește azi, 16 iunie, 25 de ani de la înființare.

RadorÎnfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, şi-a luat numele după prima mare agenţie interbelică. Rador-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921, era o prescurtare de la „Radio Orient”.

Aici, sunt monitorizate peste 57 de posturi de radio şi televiziune din lume, peste 400 de publicaţii străine şi peste 800 de site-uri şi publicaţii româneşti. Europa, America de Nord, America Latină şi parţial Asia, Africa şi Australia, un mix cultural, lingvistic şi informaţional impresionant.

„Radio Observator” – căci aşa se traduce acronimul din titlu, Agenţia de Presă Rador este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România.

Orientul şi Occidentul se întâlnesc armonios la Agenţia de Presă Rador. Aceasta preia şi transformă în buletine, fluxuri de ştiri, calendare de evenimente informaţii din peste 500 de surse naţionale şi internaţionale, editate în 15 limbi străine.

Rador deţine un volum uriaş de informaţii stocate începând cu 1990, putând edita buletine tematice retrospective din orice domeniu monitorizat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata