Breaking news

Radio România și Radio Rai pe Drumul fagilor în Bucovina

loading...

Radio România va realiza, împreună cu Radio Rai, serviciul public din Italia, un proiect editorial comun dedicat patrimoniului spiritual, istoric şi cultural al Bucovinei, cunoscută mai ales pentru mănăstirile medievale incluse în patrimoniul UNESCO.

RR RadioRaiProiectul se va derula în perioada 8 – 14 septembrie, în contextul evenimentelor dedicate celei de-a 85-a aniversări de la prima emisiune a Radio România şi va avea loc sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Turism, al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi în colaborare cu Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune.

Proiectul radiofonic Drumul fagilor în Bucovina are ca model Radiopelerinajele serviciului public din Italia, realizate în Europa în ultimii zece ani de jurnalistul şi scriitorul Sergio Valzania, directorul adjunct al Radio Rai, cel care a ales România de data aceasta.

În 2012, Radio România, prin Radio România Internaţional, membru asociat al Comunităţii Italofone de Radioteleviziune, a participat pentru prima dată la un astfel de proiect al Radio Rai, intitulat La Via Francigena del Sud – Roma – Gerusalemme şi în 2013 la seria de emisiuni Via Tolosana – spre Santiago, pe drumul trubadurilor.

Cele două servicii publice de radio consideră că un astfel de program radiofonic itinerant dedicat Bucovinei poate aduce o contribuţie substanţială la consolidarea schimburilor culturale dintre cele două ţări, legate de o relaţie specială, datorită moştenirii latine comune, precum şi numeroasei prezenţe a românilor în Italia şi a italienilor în România.

Emisiunile realizate de directorul adjunct al Radio Rai, Sergio Valzania, şi Iuliana Anghel, realizator – coordonator al emisiunilor în limba italiană la Radio România Internaţional, vor fi difuzate de canale ale Radio Rai, RaiWebRadio şi Radio România. În acest pelerinaj, jurnaliştii vor fi însoţiţi şi de un funcţionar al Ambasadei Italiei la Bucureşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata