Breaking news

Radio România Reşiţa îi ajută să citească pe românii de dincolo de Dunăre

loading...

Cartea este o comoară fără preţ! În timp ce în România bibliotecile publice sau personale sunt pline de cărţi prăfuite din cauza dezinteresului pentru lectură, în Valea Timocului cărţile au devenit un bun de lux. Românii de dincolo de Dunăre nu şi-au pierdut însă identitatea culturală şi naţională.

Radio Resita carteSub sloganul Dacă tu citeşti, ajută-i şi pe alţii să citească, Radio România Reşiţa întinde o mână de ajutor fraţilor de peste graniţă.

Cu ajutorul ascultătorilor s-au adunat sute de volume care în acest sfârşit de săptămână vor ajunge la Biblioteca municipală din Kladovo, pentru a se bucura de ele toţi cei care îi trec pragul.

Donarea de carte este parte a Festivalului Ethno Kladovo 2015, ediţia a X-a, care are ca scop promovarea culturii şi tradiţiilor din Serbia, România şi Bulgaria.

Timp de două zile vor avea loc spectacole artistice, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă costume populare şi diverse obiecte de artizanat, dar şi să deguste mâncăruri tradiţionale din cele trei ţări.

Nu este pentru prima dată când Radio România Reşiţa se implică în completarea fondului de carte în limba română din Serbia.

În 2013, alte sute de volume au ajuns prin intermediul postului public pe rafturile Casei de Cultură Românească din Zajecar, prima instituţie de acest gen din Serbia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata