Breaking news

Radio România, lider la nivel național. Europa FM, preferat de românii de peste 30 de ani

loading...

Radio România Actualităţi este din nou lider de audienţă la nivel național, cu o cotă de piaţă de 14,2%, conform datelor de audienţă publicate de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA) – Valul de vară 2014. Europa FM este rpeferată de românii de peste 30 de ani.

radio romania - europa fmRadio România deţine, la nivel naţional, o cotă de piaţă de 30%. Programele Radio România (Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor şi Reţeaua Studiourilor Regionale) sunt ascultate zilnic de peste 4,5 milioane persoane, reprezentând aproximativ o treime din totalul ascultătorilor de radio din România.

Studiul de Audienţă Radio – Valul de vară 2014 a fost efectuat în perioada 28 aprilie – 17 august 2014 de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi GfK România pe un eşantion de 9.436 de persoane dintre care 7.400 în mediul urban şi 2.036 în mediul rural. Studiul a cuprins 1.150 de localităţi, dintre care 302 în mediul urban şi 848 în mediul rural.

Un milion și jumătate de români sunt zilnic pe aceeași frecvență cu Europa FM, potrivit celui mai recent sondaj.

Europa FM este radioul preferat de românii care au peste 30 de ani. Toate programele postului  de radio sunt lider de audiență în această categorie de vârstă.

La nivel urban, Jurnalul de prânz Europa FM și emisiunea „România în direct” realizată de Moise Guran înregistrează cel mai mare număr de ascultători în orașele țării. Europa FM este astfel lider de audiență, între radiourile private,  în intervalul orar 13:00 – 14:00.

Emisiunea matinală „Deșteptarea” realizată de Vlad Petreanu și George Zafiu este ascultată zilnic de 545 de mii de români, programul matinal fiind lider de audiență în orașele țării, în rândul ascultătorilor cu vârste de peste 30 de ani.

O creștere semnificativă a înregistrat și emisiunea „Drum cu prioritate”, realizată de Radu Constantinescu, peste 315 mii de români fiind pe frecvențele Europa FM în fiecare seară, de la 17:00 la 20:00.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata