Breaking news

Programul estival de la Radio Vacanţa a încheiat cea de-a 46 ediţie

loading...

Cea de-a 46 ediţie a programului estival Radio Vacanţa s-a încheiat duminică, 15 septembrie 2013, după o vară cu adevărat fierbinte.

radio vacantaSezonul 2013 Radio Vacanţa a fost deschis pe 9 iunie, la Maritimo Shopping Center, cu un concert ce i-a avut invitaţi pe: Robert Nicolae, Roxana Nemeş, Leticia, Chris Anthony, Glorya, Cristian Tarcea, Lucian Colarezza, Dj John Cane, Miss G, Andrea Teja, Mihai Budeanu. Autorităţile locale şi personalităţile din turism prezente au apreciat şi noul site, lansat cu acest prilej.

Anul acesta, programul estival al Radio Constanţa a derulat un nou proiect, emisiunea–concurs de muzică Vocile Vacanţei – Litoral 2013, care a căutat şi a descoperit noi talente muzicale. La competiţie au participat copii şi tineri până în 22 de ani.

Fotografii printre discografii, un proiect desfăşurat în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanţa, a readus la viaţă imaginea litoralului de altădată şi legătura acestuia cu singurul post estival de radio românesc, Radio Vacanţa. Fotografiile, grupate în mai multe secţiuni (Constanţa şi Mamaia, Eforie, Techirghiol, Mangalia, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter), au fost expuse într-un stil neconvenţional, pe plase de pescuit, în mai multe puncte de interes turistic de pe litoral.

Au continuat şi proiectele cu tradiţie, precum Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă. Cu ocazia ediţiei de anul acesta, cea de-a patra, au fost distribuite 15.000 de Brăţări de Vacanţă pe plajele din Mamaia şi din staţiunile aflate în sudul litoralului. În 31 august, în Tabăra Luminiţa din Eforie Nord, Radio Vacanţa şi Radio3net! Florian Pittiş au organizat prima ediţie a Concursului de castele de nisip pe echipe Black Sea Sand Castles, la care au participat copii cu vârste între 5 şi 18 ani.

Ca în fiecare an, Radio Vacanţa a fost co-organizator al Târgului de carte Gaudeamus, desfăşurat în perioada 11-15 august, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat pe Faleza Mamaia – Radio Vacanţa. Târgul a înregistrat un record de audienţă: peste 12.000 de vizitatori.

Au fost susţinute şi promovate evenimentele devenite deja celebre, din zona litoralului românesc, la care Radio Vacanţa a fost, prin tradiţie, partener: Festivalul Mamaia Copiilor, Festivalul Naţional Glasul Speranţelor Techirghiol, Festivalul Folk You! Florian Pittiş, Festivalul Antic Tomis, Gala tânărului actor HOP, dar şi evenimente adresate copiilor şi adolescenţilor. Nu au lipsit nici consacratele spectacole de pe terasa Radio Vacanţa, ocazii pentru diverşi artişti să-şi lanseze noile albume.

În perioada 9 iunie–15 septembrie 2013, programele au fost difuzate 24 de ore din 24, atât pe Internet în format audio-video, pe 100,1 FM, cât şi pe noua frecvenţă 90,8 FM. De remarcat este şi faptul că în ultimele patru luni audienţa Radio Vacanţa şi Radio Constanţa a crescut cu 65,4%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata