Breaking news

Prima TV va fi cumpărată de colosul RCS&RDS

loading...

RCS&RDS se pregătește să cumpere postul generalist, Prima TV, de la compania SBS Broadcasting. Dacă tranzacția se finalizează, compania de cablu devine cel mai mare trust tv din România, cu 18 televiziuni.

prima tv la rdsLa două luni și jumătate de la achiziția postului de muzică populară, Hora TV, RCS&RDS se pregătește să mai dea o lovitură pe piața media din România. Vrea să cumpere postul Prima TV.

Angajații Prima TV nu au primit cu bucurie zvonul că RDS&RCS le cumpără televiziunea, temându-se de concedieri prin restructurarea postului tv.

Postul Prima TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! și Adevărul, în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În anul 2005, postul a fost vândut către SBS Broadcasting.

Achiziția Prima TV de către compania RCS&RDS, întregește portofoliul firmei de cablu cu un post generalist.

Cu acest nou post tv, RCS&RDS își mărește portofoliul la 18 televiziuni, dintre care 11 naționale, una regională și cinci locale.

RCS&RDS are în prezent posturile: Digi 24, Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, UTV, Hit Music Channel, Digi World, Digi Life, Digi Animal World, Digi Film, Digi Film Premium, cât și televiziunile locale Digi 24 Iași, Timișoara, Constanța, Oradea, Craiova  și Transilvania Live.

RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, este cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii TV şi internet fix, şi al doilea jucător de pe piaţa de telefonie fixă.

În 2012, RCS&RDS a avut afaceri de 459 mil. euro în 2012, potrivit datelor de la Ministerul finanţelor.

Și Adrian Sârbu, proaspăt plecat din Pro TV era interesat de achiziția Prima TV, însă a renunțat la negocieri după ce a intrat pe fir compania RDS&RCS.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata