Breaking news

Povestea a două românce care nu se lasă doborâte de greutăţi, la A doua emigrare

loading...

La “A doua emigrare” – duminică, 24 mai, de la ora 12.30 la TVR 2 şi TVR HD, Alina Avramescu prezintă la A doua emigrare poveştile a douoă femei luptătoare. Ambele s-au întors în ţară după ani întregi petrecuţi în străinătate iar acum trăiesc o a doua emigrare acasă, în încercarea de a avea o viaţă normală, alături de cei drago.

A doua emigrare Anca BalaAnca Balanov s-a întors în România după ce 10 ani a locuit în Franţa. Dorul de familia din ţară şi faptul că fiica sa urma să înceapă şcoala au readus-o în Bucureşti.

La începutul anilor ‘90, după terminarea Institutui de Educaţie Fizică şi Sport plecase alături de soţul său, Ladislau Balanov, un recunoscut jucător de polo.  Anca  este acum consilier de imagine şi coordonează ore de aerobic, aşa cum a făcut şi în Franţa.

Întoarcerea în ţară i-a adus liniştea sufletească, dar nu a fost o readaptare deplină pentru că soţul său a preferat să muncească în continuare ca antrenor în Franţa, datorită condiţiilor mai bune. Fiica sa, deşi născută în Franţa spune că nu se gândeşte să plece din ţară decât pentru a-şi vizita tatăl.

Ce-a de-a doua eroină a acestei ediţii este Elena Stama, care şi-a câştigat existenţa în ultimii 7 ani lucrând în străinătate. A lucrat legal la trei familii în Sardinia, unde a avut grijă de bătrâne. În Italia a văzut pentru prima dată marea, dar tot acolo a cuprins-o şi depresia.

Avea nevoie de bani să îşi construiască o casă împreună cu cel de-al doilea soţ, iar în ţară, după ce fabricile la care a lucrat au dat faliment, nu a reuşit să mai găsească nimic.

Acum încearcă din nou, dar spune că vârsta de 53 de ani este un mare impediment în România. Ar vrea să rămână alături de fiica sa din România şi de nepoţelul ei în vârstă de un an, dar nu este foarte optimistă. În timp ce caută un loc de muncă în Craiova, Elena se gândeşte că trebuie să îşi asigure o pensie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata