Breaking news

„Poliţistul”, cu Alain Delon, vine joi la Telecinemateca de la TVR 2

loading...

Joi, 3 aprilie, de la ora 20.10, Telecinemateca de la TVR 2, va difuza ultimul film al regizorului Jean-Pierre Melville, ”Polițistul”  cu Alain Delon.

politistul - telecinematecaAşa cum v-aţi obişnuit, dacă este joi, la TVR 2 este Telecinematecă – o seară dedicată exclusiv marilor producţii cinematografice. Filmul Poliţistul, (Un Flic) realizat în 1972, ce adună câteva dintre cele mai mari nume ale cinematografiei franceze al anilor 70. Este vorba de celebrul regizor Jean-Pierre Melville, care a ales că pună punct unei cariere de aproape 30 de ani cu un film în care a adunat mari actori precum Alain Delon, Catherine Deneuve, Richard Crenna.

Poliţistul este un thriller în care Alain Delon interpretează rolul detectivului Edouard Coleman. El îşi petrece zilele şi nopţile vânând diverse soiuri de delincvenţi, în anchete complexe. În acelaşi oraş, Simon e patronul unui club de noapte şi, împreună cu acoliţii săi, pune la cale spargeri la bănci, riscând consecinţe tragice. Cei doi bărbaţi nu sunt doar în tabere diferite, ci mai şi rivalizează pentru afecţiunea frumoasei Cathy, interpretată de Catherine Deneuve. Inevitabila confruntare se profilează la orizont, atât pe tărâm legal, cât şi pe cel al amorului…

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata