Breaking news

Peste 2,3 milioane de români au urmărit la Antena 3 și Eurosport, finala lui Halep

loading...

Antena 3 a fost lider de audiență, sâmbătă, în România, pe durata desfășurării finalei de la Roland Garros, disputată de Simona Halep și Maria Sharapova, la Paris. În timp ce Eurosport s-a clasat pe locul doi.

simona halep - antena 3 - eurosportRomânii au urmărit cu sufletul la gură, finala turneului de tenis de la Roland Garros, disputată sâmbătă, de românca Simona Halep și rusoaica Maria Sharapova. Partida a înregistrat astfel un record de audiență în România, în ceea ce privește tenisul feminin.

Potrivit datelor de audiență transmise de Kantar Media, Antena 3 a fost lider incontestabil de audiență pe toate targeturile, impunându-se ca cea mai urmărită televiziune din România pe toată durata finalei de la Roland Garros.

La nivelul publicului urban de peste 18 ani, Antena 3 a obținut o medie 12.2% rating și 33.7% cotă de piață, fiind urmată în clasament de Eurosport și Antena 1.

Finala de la Roland Garros a fost urmărită, pe Antena 3, de peste un milion și jumătate de români. Eurosport a avut o medie de 760.000 de români pe minut.

Ierarhia rămâne neschimbată și pe targetul commercial, unde Antena 3 a înregistrat o medie de 7.7 puncte rating și 27.5% market share, dar și la nivel național, unde media cotei de piață a fost de 27.9%.

Vârful de audiență a fost înregistrat în minutul 19:15, când Antena 3 a atins 15.7% rating și 38.6% market share, 1.379.000 de telespectatori aplaudând performanța Simonei Halep.

Partida de tenis a fost comentată în direct la Antena 3 de către Cristian Țopescu și fostul tenisman Dumitru Hărădău, nu mai puțin de 2.285.000 de români au urmărit cel puțin un minut Antena 3.

Ca să poată transmite finala de la Roland Garros, simultan cu Eurosport, Antena 3 a trebuit să plătească 100.000 de euro către canalul de sport, drepturi de televizare.

Chiar dacă nu a câștigat finala, Simona Halep va primi 1300 de puncte WTA care de luni o vor propulsa până pe locul 3 mondial, cea mai bună clasare a unei românce in ierarhia de simplu feminin.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata