Breaking news

Pescar hoinar îți spune cum poți pescui caras la copcă pe lacul Săruleşti

loading...
0 27

Săptămâna aceasta, programul “Pescar hoinar” marchează ediţia cu numărul 550, după 12 ani de difuzare neîntreruptă la TVR 2 – emisiunea având toate şansele ca, la sfârşitul acestui al 13-lea an de existenţă, să ajungă la 600 de episoade.

pescar-hoinarPână atunci, însă, drumul e lung, iar acum este timpul când ninsorile şi celelalte vitregii ale vremii ne aduc (dacă nu la gura sobei pentru a depăna poveştile pescăreşti),  în faţa micului ecran pentru a retrăi întâmplările înregistrate în partidele de pescuit de până acum.

Chiar dacă am trecut bine de miezul iernii, raidurile pescăreşti de primăvară sunt încă departe şi singurele activităţi ale multor pescari pot fi doar cele legate de pregătirea arsenalului de undiţărit: refacerea monturilor, selecţia nălucilor, întreţinerea mulinetelor, lansetelor, vergilor, pe scurt, punerea la punct a uneltelor şi echipamentelor de tot felul.

Există, însă, printre pescari o lume mai mică, cea a temerarilor care privesc vitregiile vremii ca pe adevărate provocări, în stare să-i aducă pe maluri de baltă chiar atunci când, aşa cum se zice, nuţţi vine să scoţi din casă nici măcar un câine (glumind, desigur, am putea spune că nimeni nu-i obligă să-şi ia şi câinele la pescuit)…. mai ales când îşi propun să încerce fermitatea gheţii şi să stea pe lacul îngheţat pentru spectaculoasele partide de pescuit la copcă.

Dar tocmai pentru că o asemenea aventură are farmecul ei aparte, sunteţi invitaţi pe gheaţa lacului Săruleşti, la pescuit de caras la copcă – duminică, 25 ianuarie, la ora 12.00, pe TVR 2, într-un episod care deschide serialul hibernal pe lacurile din jurul Bucureştiului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata