Breaking news

„Patru bebeluși pe secundă”, cel mai nou documentar la Nat Geo People

loading...
0 14

Pe 3 septembrie,  Nat Geo People, lansează în România, serialul documentar PATRU BEBELUȘI PE SECUNDĂ, care urmărește poveștile emoționante ale nașterilor prin ochii moașelor, doctorilor și asistenților.

A doctor in surgery delivering a baby.

(photo credit: PERNEL)
A doctor in surgery delivering a baby.

(photo credit: PERNEL)

Undeva în lume, patru bebeluși se nasc în fiecare secundă. În total, 135 de milioane de nou-născuți deschid ochii către lume în fiecare an. Profesioniștii maternali ajută zilnic 370.000 de copii să respire pentru prima oară.

Cunoaștem părinții nerăbdători și medicii devotați din patru maternități din Australia, Germania, Vietnam și insula franceză Reunion pentru a descoperi cum decurg, cu emoții și provocări, patru nașteri. Descoperim povestea unică a fiecărui copil, obiceiurile din jurul evenimentului nașterii și procedurile utilizate în diverse maternități. Medicii se confruntă cu tot felul de situații: fătul se află în poziție inversă, este necesară o cezariană, bebelușul este primul născut, tripleți născuți prematur, mama se află sub tratament medicamentos etc. Toate însă sunt legate de același miracol: venirea pe lume a unui copil.

Având premiera în data de 3 septembrie, de la ora 21:00, pe Nat Geo People, serialul documentar PATRU BEBELUȘI PE SECUNDĂ urmărește poveștile emoționante ale nașterilor prin ochii moașelor, doctorilor și asistenților. Acești profesioniști nu numai că țin viața bebelușilor în mâinile lor, dar îi ajută și pe viitorii părinți să navigheze prin marea de emoții: așteptare, preocupare, bucurie. Miza este mare, de la nașterea plină de riscuri a unor tripleți la cezariene de urgență. Pe tot parcursul acestor experiențe, membrii personalului medical construiesc legături între ei și cu părinții, creând un mediu afectuos în care să aibă loc primele interacțiuni cu lumea ale micuților.

În vreme ce unii tați sunt emoționați sau euforici, alții sunt stresați dacă nu chiar complet pierduți: fiecare dintre ei reacționează în felul propriu la această experiență. În Australia, Olga și Yuri sunt entuziasmați de venirea neașteptată a copilului lor, iar Yuri apelează la umor pentru a face față emoțiilor. În Vietnam, Ngan trebuie să urmeze o operație de cezariană de urgență, în vreme ce tatăl îngrijorat, Thanh, trebuie să aștepte afară, așa cum fac toți tații în acest spital. Unele sarcini pot fi riscante încă de la început sau pot deveni o urgență în timpul nașterii. Pe insula Reunion, bebelușul Chelcy se naște prematur și are nevoie de sondă de alimentare. În Germania, Natalie, însărcinată cu tripleți, a avut nevoie de odihnă la pat timp de o lună. Atunci când i se rupe apa, trei echipe medicale se mobilizează pentru a aduce pe lume prematur acești frățiori.

PATRU BEBELUȘI PE SECUNDĂ este produs de Pernel Media și Voyage pentru National Geographic Channels International (NGCI). Pentru Pernel, producătorul este Samuel Kissous, iar, pentru Voyage, producători sunt Marika Puiseux și Isabel Carrasco. Pentru NGCI, vicepreședinte executiv și director al diviziei internaționale de conținut este Hamish Mykura.

India - A mother watches her newborn baby.

(photo credit: PERNEL)
India – A mother watches her newborn baby.

(photo credit: PERNEL)
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata