Breaking news

Ora Regelui de la TVR  prezintă Programele Fundaţiei Principesa Margareta

loading...

Sâmbătă, 2 mai, de la ora 15.00, emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României vine cu noi subiecte la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Principesa Margareta„Construim comunităţi puternice, Creăm punţi între generaţii, Investim în educaţie şi talent” sunt motto-uri ale Fundaţiei Principesa Margareta a României.  În emisiunea Ora Regelui din 2 mai, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări un interviu emoţionant cu o doamnă de 100 de ani, Maria Rodean,  pentru care cuvintele „niciodată singur”, „flori pentru suflet” sau „frumuseţe de martie” nu înseamnă campanii sociale, ci o mulţime de prieteni care îi amintesc constant micile bucurii ale vieţii. Emisiunea Ora Regelui se difuzează, ca şi până acum, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

Intrată în familia Fundaţiei Principesa Margareta a României în 2014, ca beneficiar al programului „Niciodată Singur”, Maria Rodean şi-a regăsit nu doar plăcerea de a primi ca oaspeţi pe voluntarii fundaţiei, ci şi curajul de a ieşi din casă, fie doar şi la evenimente festive. Programul „Niciodată singur” sprijină încă din anul 2006 vârstnici de peste 65 de ani, afectaţi de singurătate, sărăcie sau boală. Programul funcţionează în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Ploieşti. Voluntari de toate vârstele şi din toate categoriile sociale sunt pregătiţi, organizaţi şi motivaţi de Fundaţie pentru a se implica la nivel operaţional în derularea programului. Cu ajutorul lor, vârstnicii sunt asistaţi la domiciliu sau în centre de îngrijire şi beneficiază de un sprijin practic în viaţa de zi cu zi, activităţi de socializare, excursii, ateliere creative şi activităţi culturale. Conform unui studiu al Fundaţiei, peste 640.000 de persoane vârstnice din Romania sunt singure.

Tot la ediţia din 2 mai, producătorul Lidia Voicu şi realizatorul Ruxandra Ţuchel au mai pregătit un interviu cu istoricul Sergiu Iosipescu despre Regele Carol I şi Regina Elisabeta, un reportaj despre Muzeul Ţăranului Român, ctitorie regală, dar şi o selecţie de interviuri înregistrate de Marilena Rotaru cu Majestatea Sa Regele Mihai sub titlul Cuvântul Regelui. Şi tot atunci, la rubrica Memorii, telespectatorii vor mai urmări şi câteva mărturisiri ale furnizorului regal de peşte din Balcic, care acum a ajuns la vârsta de 97 de ani.

Din 28 martie, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata