Breaking news

Oana Hăineală asmute Inspecția Judiciară și CNA pe postul de știri Antena 3

loading...

Oana Hăineală, șefa CSM, a sesizat Inspecţia Judiciară şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu privire la campania de presă demarată de Antena 3 la adresa procurorilor DNA în dosarul de șantaj al lui Sorin Alexandrescu la adresa administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

oana haineala - antena 3Hăineală asmute CNA și Inspecția Judiciară pe Antena 3, la comanda lui Băsescu. decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa de astăzi, 29 iulie 2013, a Secţiei pentru procurori a CSM.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru dispunerea şi efectuarea unor verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, ca urmare a promovării în spaţiul public, începând cu data de 25 iulie a.c., prin intermediul postului de televiziune Antena 3, precum şi a unor publicaţii on-line, a unor afirmaţii de natură a aduce atingere independenţei justiţiei, la adresa procurorilor DNA, a instituţiei DNA şi a sistemului judiciar în ansamblul său, în contextul instrumentării cauzei privind pe inculpatul Sorin Alexandrescu şi alţii. Sesizarea  Consiliului Naţional al Audiovizualului, cu privire la posibila încălcare de către postul de televiziune Antena 3,  a  prevederilor art. 30, art. 40 alin. 1-3 şi art. 43 alin. 1-2 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a audiovizualului”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Este pentru a treia oară când Oana Hăineală recurge la astfel de măsuri de intimidare la adresa Antena 3, sesizând Inspecția Judiciară și CNA.

Sesizarea CNA și a Inspecției Judiciare din cadrul CSM vine fix în ziua în care se împlinește un an de la referendumul de demitere a lui Băsescu. Culmea coincidenței, tot azi, Dan Voiculescu a fost chemat în calitate de martor la DNA și a ieșit de la procuratură ca și urmărit penal pentru complicitate la șantaj.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata