Breaking news

O minune de preot a creat un adevărat colț de Rai pentru 30 de copii nevoiași

loading...

În prima ediție din cel de-al doilea sezon al emisiunii „Poftiți pe la noi!”, nea Mărin își stabileșe tabăra generală în Valea Crângului, acolo unde o minune de preot a creat un adevărat paradis pentru 30 de copii ce păreau să nu aibă niciun viitor.

preot copiiPrintre case pipernicite de oameni nevoiași se află Fundația Bucuria Ajutorului, înființată de preotul Manuel Radu, cel care a decis în urmă cu ani buni să lupte cu abandonul școlar la care erau predispuși copiii nevoiași sau cei fără familie.

„Erau copii care se duceau la școală și în clasă li se făcea rău de foame”, îi mărturisește părintele lui nea Mărin.

El a fost cel care a luat copiii de pe stradă, acolo unde cerșeau și le-a oferit un loc unde găsesc o masă caldă, ajutor pentru teme, dar, mai ales, dragoste și atenție.

„Vor să își depășească condiția socială și pentru asta muncesc foarte mult”, povestește părintele.

Cum fără ajutorul unor mâini săritoare părintele nu ar fi reușit să facă atât de multe, el a fost susținut de familie, iar luni și marți, de la 20:30, Nicoleta Luciu, Oana Roman, Pepe și Liviu Vârciu merg la Fundația Bucuria Ajutorului pentru a pune umărul la tot ceea ce mai trebuie pus la punct în gospodărie.

„Cel mai greu de suportat a fost momentul în care ni s-au prezentat cazurile, iar o parte dintre copiii ajutați de noi sunt părăsiți de mame”, povestește Nicoleta Luciu, emoționată de veselia afișată de chipurile celor mici, în ciuda tuturor greutăților.

„Contactul cu acești oameni cu probleme atât de mari este dureros. Te doare efectiv sufletul când vezi copii care trăiesc într-o sărăcie atât de mare, încât pare de neimaginat în anul 2015”, o completează Oana Roman.

Nici pentru partea masculină a echipei nu a fost ușor să constate cât de dură este soarta cu nevinovații copii.

„Emoțiile au fost foarte intense pentru că ne-au impresionat cei pe care i-am ajutat. Telespectatorii trebuie să se aștepte să vadă povești de viață și oameni care se dăruiesc pentru a face bine”, spune Pepe.

Liviu Vârciu a uitat de orice disconfort cât timp a filmat pentru „Poftiți pe la noi!”.

„Nimic nu mi s-a părut greu. Nici când m-am trezit cu noaptea-n cap nu mi s-a părut dificil, am muncit pentru niște oameni chinuiți, care aveau nevoie de ajutorul nostru și am fost îndrumați de nea Mărin. Și când intră nea Mărin în scenă muncești cu spor, vrând nevrând”, recunoaște Liviu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata