O ciorbă „de trezire” pentru Cotabiţă la TVR 1, după o noapte… albastră

loading...

Gabriel Cotabiță este invitatul lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri, duminică, 3 mai. Ediţia din această săptămână poate fi urmărită de la 15.20, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Dinescu si CotabitaDifuzată în această duminică de la ora 15.20, Politică şi delicateţuri aduce un alt invitat la masa lui Mircea Dinescu, dar şi un nou regal culinar. Poetul îl aşteptă, în ediţia din 3 mai a emisiunii, pe Gabriel Cotabiţă, cu ingredientele pregătite pentru o masă bogată, căci gătitul este, pentru el, o formă de terapie. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

„În loc să te internezi la un sanatoriu de boli nervoase, mai bine găteşti”, declară gazda, cu umoru-i binecunoscut. Astfel că, pentru început, îi pregăteşte invitatului său o ciorbă din cap de somn de Dunăre, menită să înlocuiască ciorba de burtă – mai exact, o ciorbă „de trezire”, după o noapte de petrecere. Nu lipsesc din compoziţie: usturoiul, dragaveiul oltenesc, adică ştevia şi faimosul vin al lui Dinescu de la Cetate.

Încă de la început, Gabi Cotabiţă se declară un „consumator perfect” şi mărturiseşte că nu ştie să gătească: „În viaţă este bine să laşi oamenii care se pricep cel mai bine să facă lucrurile la care se pricep cel mai bine, iar eu pot să supravieţuiesc fierbându-mi un ou sau făcându-mi un grătar sau o salată”. În bucătărie, în schimb, se dovedeşte a fi un partener de discuţie fermecător.

În timp ce borşul de cap de peşte stă pe foc, Dinescu începe să gătească, spre mirarea invitatului său, un preparat pe cât de neobişnuit, pe atât de gustos: jumări din guşă de curcan! „Am făcut un experiment. M-am gândit că o să-l şochez un pic şi cu capul de somn, dar şi cu guşa de curcan, pentru că nu ştia despre ce e vorba”, spune amuzat poetul.

Discuţia din cramă, întreruptă din când în când de Taraful lui George Strugurel, curge lin şi firesc, iar la final, Cotabiţă concluzionează: „După întâlnirea de astăzi, am senzaţia că mi-am mai adăugat un element de antologie în existenţă”.

598 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*