Breaking news

National Geographic spune Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman

loading...

National Geographic Channel și Revelations Entertainment prezintă serialul senzațional Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman, produs de Morgan Freeman, Lori McCreary și James Younger, și ne invită să pornim într-o călătorie în jurul lumii pentru a explora diferite culturi și religii în încercarea de a descoperi răspunsurile la toate marile întrebări despre sensul vieții, despre Dumnezeu.

MorganFreeman_Povestea lui DumnezeuAvând premiera în 3 aprilie, de la ora 21:00, Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman își propune să înțeleagă cum a evoluat religia de-a lungul civilizației și, la rândul său, cum religia a influențat evoluția societății. Cu toată că, în peisajul geopolitic actual, religia este deseori văzută ca un element dezbinator, acest serial punctează asemănările remarcabile dintre diferitele credințe, în ciuda opoziției lor evidente. Pornim în căutarea lui Dumnezeu și a răspunsurilor care au nedumerit, înfricoșat și inspirat omenirea și pe Freeman, fără îndoială.

”De-a lungul ultimelor câteva luni, am călătorit în aproape 20 de orașe din șapte țări diferite, într-o misiune personală de a găsi răspunsuri la marile mistere ale credinței”, afirmă Freeman. ”M-am alăturat apelului la rugăciune la o moschee din Cairo, am luat lecții de meditație de la un lider budist din cea mai veche linie de Lama reîncarnați, am discutat despre Galileo cu directorul Academiei Pontificale de Științe și am explorat primele instrucțiuni pentru viața de apoi, scrise în hieroglife în interiorul piramidelor. În unele locuri am găsit răspunsuri, în altele am descoperit noi întrebări. Dar constanta în toate locurile vizitate este că toți căutăm să facem parte din ceva mai mare decât noi. Dacă am învățat ceva, este că, într-adevăr, facem parte din ceva mai mare.”

Fiecare episod al documentarului se concentrează asupra unei mari întrebări despre divinitate:

  • Creația – Există similarități între poveștile religioase despre creație din diferitele zone ale lumii? Cum se compară acestea cu teoria științifică despre creația cosmosului și zorii civilizației?
  • Cine este Dumnezeu? – Cum a evoluat percepția despre Dumnezeu de-a lungul istoriei omenirii? Este Dumnezeu doar o idee și, dacă da, putem găsi dovezi ale unei prezențe divine în creierele noastre?
  • Răul – Care este originea răului și cum a evoluat ideea noastră despre rău de-a lungul mileniilor? Este diavolul real? Nașterea religiei poate fi, în mod inexplicabil, legată de nevoia de a controla răul.
  • Miracolele – Sunt miracolele reale? Pentru mulți credincioși, miracolele reprezintă fundația credinței lor. Alții consideră miracolele simple evenimente improbabile cărora creierele noastre le atribuie semnificații divine. Credința în miracole, indiferent cum le definim, poate fi ceea ce ne dă speranță și ne impulsionează să transformăm posibilitatea în realitate.
  • Sfârșitul lumii – Revolte violente și judecăți înflăcărate umplu imaginația populară, dar oare folclorul apocalipsei a luat naștere ca urmare a suferințelor ce au lovit Orientul Mijlociu acum două mii de ani? Adevărata semnificație religioasă a apocalipsei ar putea să nu fie un război global, ci o revelație interioară.
  • Renașterea – Cum s-au dezvoltat crezurile în viața de apoi și cum a schimbat reacția noastră la viața de apoi modul în care ne trăim viața? Știința de astăzi face progrese atât de rapide, încât ne-am putea confrunta curând cu renașterea digitală. Cum va afecta aceasta credințele noastre?

Pentru a explora fiecare dintre aceste teme, gazda și naratorul Morgan Freeman a vizitat cele mai importante centre religioase ale lumii: Zidul Plângerii din Ierusalim, copacul Bodhi din India, templele mayașe din Guatemala și piramidele din Egipt. A călătorit alături de arheologi pentru a descoperi religii de mult uitate ale strămoșilor, precum cele din așezarea neolotică Çatalhöyük, din Turcia, ce datează din 7500 B.C. El s-a implicat în experiențe religioase și ritualuri din toată lumea și s-a oferit subiect de test în laboratoare științifice pentru a examina cum granițele neuroștiinței se intersectează cu conservatorul domeniu al religiei.

”Pe parcursul realizării acestui serial, am căutat răspunsuri la unele dintre marile întrebări ale omenirii, dar, în final, ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost să descoperim cât de personale au fost aceste răspunsuri pentru fiecare dintre noi”, au spus producătorii executivi Lori McCreary și James Younger. ”Nu există răspunsuri greșite atunci când este vorba despre Dumnezeu sau despre ceea ce credem și sperăm că Povestea lui Dumnezeu va contribui la deschiderea unui dialog interreligios despre idei și valori pe care le împărtășim cu toții și nu care ne dezbină.”

Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman este produs de Revelations Entertainment pentru National Geographic Channel. Producătorii executivi pentru Revelations Entertainment sunt Morgan Freeman, Lori McCreary și James Younger. Pentru National Geographic Channel, Michael J. Miller este producător executiv; Kevin Mohs este vicepreședinte al diviziei de producție și dezvoltare; Alan Eyres este vicepreședinte senior al diviziei de programe și dezvoltare; iar Tim Pastore este președinte al diviziei de programe originale și producție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata