Breaking news

Monica Ghiurco, propusă de Consiliul de Administrație al TVR, în funcția de Președinte al Televiziunii Române

loading...

Monica Ghiurco este la un pas de a deveni Președintele Televiziunii Române. Jurnalista a fost propusă de Consiliul de Administraţie al TVR în funcția de preşedinte-director general al TVR, în cadrul ședinței de miercuri.

monica ghiurco - tvrMonica Ghiurco, votată de angajații TV să îi reprezinte în Consiliul de Administrație, a fost desemnată să ocupe funcția de Președinte al Televiziunii Române.

Consiliul de Administraţie al SRTv s-a întrunit miercuri, 6 aprilie, la sediul TVR, pentru a decide în privinţa viitorului preşedinte-director general al postului public.

Potrivit procedurilor, Monica Ghiurco urmează să fie audiată în Comisiile de Cultură și Mass Media din Parlament, iar mai apoi, trebuie ca Senatul și Camera Deputaților să se reunească în ședință de plen pentru a da votul de învestitură pentru funcția de Președinte al TVR pentru un mandat de patru ani.

Televiziunea Română a rămas fără Președinte Director General din 23 septembrie 2015, când Parlamentul României a respins raportul de activitate al TVR pe 2014 și drept urmare, atât Consiliul de Administrație cât și Președintele Stelian Tănase, au fost demiși.

Timp de șase luni, Irina Radu a asigurat interimatul la cârma Televiziunii Române.

Monica Ghiurco este jurnalista al cărei film documentar ”Moștenirea Clandestină”, a fost cenzurat în mod abuziv și nelegal de către actualul director al TVR, Stelian Tănase.

Monica Ghiurco  a fost timp de 4 ani a fost reporter acreditat la Guvern, în paralel prezentând principalul Jurnal al zilei de pe TVR 1. Ulterior, a devenit prezentator al Orei de ştiri de pe TVR 2, moderator de talk-show, producător  şi realizator de emisiuni de politică internă şi ediţii speciale.

Monica Ghiurco s-a născut pe 30 noiembrie 1973, în localitatea Dej din judeţul Cluj. A absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, profilul matematică-fizică.  Dar și Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea Turism-Servicii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata