Breaking news

Monica Ghiurco, primul jurnalist din TVR care se revoltă și cere demisii în scandalul Pufulica și colindul fascist

loading...

Monica Ghiurco declanșează revoluția în TVR, după scandalul monstru cu oaia Pufulica și colindul fascist difuzat de TVR 3 pe 6 decembrie. Jurnalista pune piciorul în prag și cere sancțiuni dure pentru cei vinovați de aceste lucruri.

monica ghiurco - tvrMonica Ghiurco este primul jurnalist din TVR care are curajul să se revolte și să spună lucrurilor pe nume, în scandalul TVR 3. Într-o postare pe pagina sa de facebook, jurnalista spune că  ajuns să îi fie rușine că lucrează la TVR și cere ca cei care se fac vinovați de cele întâmplate la TVR 3 să plece singuri pe poarta televiziunii.

Sunt jurnalist al Televiziunii Române din 2002 şi nu aş fi crezut să ajung vreodată să îmi fie ruşine pentru instituţia la care lucrez, făcută de râsul lumii într-un asemenea hal de omul cu Pufulica şi de colindul acela sinistru, inepţii absolut nedifuzabile pe niciun post de televiziune. Cred că sunt în asentimentul multor oameni serioşi din această instituţie când spun că asemenea greşeli nu pot fi tolerate, iar iresponsabilii care se fac răspunzători de asemenea monstruozităţi, fie pentru că le-au comis, fie pentru că le-au girat, ar trebui să iasă singuri pe poarta TVR, fără să aştepte să-i dea cineva afară. Este inacceptabil ca într-o instituţie de presă responsabilă să se petreacă asemenea „calamităţi”, care afectează în mod dramatic munca şi credibilitatea noastră, a tuturor. Eu cred că avem nu doar dreptul, ci chiar obligaţia de a ne apăra profesia”, a scris Monica Ghiurco pe pagina ei de facebook.

Monica Ghiurco cere factorilor politici să constientizeze faptul că lucrurile nu mai pot merge în acest sens și trebuie să schimbe lucrurile în bine la TVR: Nu sunt dispusă să îmi fie ruşine şi pe mai departe pentru greşelile, prostia şi incompetenţa altora şi, de aceea, fac un apel la cei responsabili de soarta Televiziunii Române, partide şi politicieni, să înţeleagă, în al treisprezecelea ceas, că aici, mai mult decât oriunde, este nevoie de profesionalism, de oameni care au confirmat în cariera lor că ştiu administra banul public în mod corect şi responsabil, că au viziune şi autoritate morală şi profesională şi că înţeleg şi respectă menirea unei televiziuni publice. Într-un cuvânt, e nevoie de un CA responsabil şi de un manager capabil să scoată instituţia din marasmul în care se zbate şi nu de amatori de sinecuri sau de oameni care învaţă fie management, fie televiziune, pe viaţa şi destinele noastre şi, mai grav, pe banii publicului. Responsabilitatea decidenţilor în aceste momente este uriaşă.

Marți, Parlamentul României a respins raportul de activitate pe 2012 al TVR și a demis în mod automat Consiliul de Administrație. Cu două ore înainte de respingerea raportului de activitate al TV, Claudiu Săftoiu și-a dat demisia din funcția de Președinte Director General al SRTV.

La ora actuală TVR  nu mai are nici președinte și nici Consiliu de Administrație. Fiecare partid politic, președenție, Guvern și salariați trebuie să își desemneze noii reprezentanți în CA al TVR. După care, membrii CA vor alege prin vot, președintele TVR.

Cristian Nițulescu, cel cu oaia Pufulica pe care a mângâiat-o în direct la TVR 3, era membru în Consiliul de Administrație, pus acolo de PSD. Ar fi strigător la cer ca PSD să gireze în continuare acest individ pentru încă un mandat în CA al TVR.

loading...
1 Comentariu
  1. Iuga Nicolae spune

    Dna MONICA GHIURCO are caderea si altitudinea morala si profesionala sa spuna aceste cuvinte. Cu ceea ce a spus este situata in locul in care ii da dreptul competenta sa si seriozitatea si profunzimea gandirii si a caracterului. Adica este o salariata, o femeie la locul ei, o ardeleanca care demonstreaza calitati – curaj, sobrietate, demnitate, corectitudine si rectitudine morala – pe care si alti ardeleni le-au pus la Bucuresti in slujba tarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata