Breaking news

Moldova 1, postul național din Moldova, retransmis și în România

loading...

Postul național de televiziune din Republica Moldova, Moldova 1, va fi retransmis în mod obligatoriu de toate companiile de cablu din România.

moldova 1În urma negocierilor dintre Guvernul României și cel al Republicii Moldova, TVR 1 se va retransmite în mod obligatoriu de toate companiile de cablu din Moldova, iar companiile de cablu românești vor prelua automat postul Moldova 1.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o adresă de la Ministerul Afacerilor Externe privind Memorandumul cu tema “Negocierea şi semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici“.

Potrivit memorandumului, pe 17 iulie 2013, au avut loc la Chişinău discuţii informale, la nivel de adjunct al ministrului Afacerilor Externe, în vederea clarificării unor elemente de poziţie divergente cu privire la propunerile de înţelegere amiabilă avansate reciproc pentru revenirea TVR în Republica Moldova şi pentru stingerea litigiului aflat pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului (cauza Societatea Română de Televiziune contra Republicii Moldova).

În acest context, Republica Moldova a avansat propunerea preluării, de către operatorii de cablu din România, a postului public Moldova 1, ca formă de blocare a unor pretenţii ale altor operatori care ar invoca precedentul revenirii SRTv (Societăţii Române de Televiziune, n.r.) în Republica Moldova”, se spune în memorandum.

În prezent, în România, singura televiziune internaţională care este retransmisă în mod obligatoriu de cablişti este TV5. În această situaţie, “acordul internaţional” este reprezentat de Declaraţia celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei (Bucureşti, 29 septembrie 2006). În decembrie 2007, a fost adusă o modificare la Legea audiovizualului, prin care cabliştii români au fost obligaţi să retransmită TV5.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata