Mircea Geoană în bucătărie, la Politică şi delicateţuri

loading...

Mircea Dinescu mărturiseşte cu umor că la Politică şi delicateţuri vrea să „reinventeze roata de la căruţă”, iar modalitatea care-i vine cel mai la îndemână este să gătească reţete de la 1900, după cărţi vechi de bucate.

mircea geoana - politica si delicateturiInvitatului său din 13 aprilie, Mircea Geoană, pentru că a fost ambasador în Statele Unite, a hotărât să îi gătească „ceva mai finuţ”. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Începe prin a prepara limbă cu măsline, sub atenta supraveghere a invitatului său, care recunoaşte că, în ceea ce îl priveşte, lasă gătitul pe seama femeilor din familia sa. Pentru felul doi, Dinescu prepară cotlete de miel pane, la care alătură o salată veselă de măcriş şi untişor. Când prânzul este gata, gazda şi oaspetele său coborară în cramă, pentru o discuţie prietenească şi pentru a se „dedulci” cu preparatele aburinde, asortate cu două soiuri de vin şi cu muzica Tarafului de la Vărbilău.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+.

Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

605 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*