Breaking news

Marioara Murărescu revine la TVR cu Festivalul Strugurele de Aur

loading...

Cei mai îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dar şi tinere talente în curs de afirmare se vor regăsi, în perioada 12-14 septembrie, pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2013 din Alba-Iulia.

marioara murarescu - tvr 3Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, va fi transmis în direct la TVR 3 şi online, pe TVR+, şi preluat, pentru românii din afara graniţelor ţării, de TVR Internaţional.

Desfăşurat la Alba Iulia şi Jidvei, festivalul concurs „Strugurele de Aur” este o sărbătoare a cântecului românesc, un eveniment de înaltă ţinută artistică.

Şi în acest an, la Alba Iulia se vor întâlni, pe parcursul celor două zile de concurs, tineri interpreţi din diferite zone ale ţării, vedetele de mâine ale folclorului nostru.

Cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi la Gala Laureaţilor, sâmbătă, 14 septembrie, într-un spectacol eveniment, realizatoarea TVR Marioara Murărescu fiind preşedinte de onoare al juriului. Pe tot parcursul festivalului, Orchestra Naţională Jidvei România, condusă de Stelian Stoica, va fi alături de concurenţi şi de artiştii consacraţi.

În cadrul Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” vor susţine recitaluri laureaţi ai ediţiilor precedente şi mari interpreţi ai cântecului românesc.

Marioara Murărescu va prezenta în emisiunea Tezaur folcloric, pe parcursul mai multor ediţii, recitaluri şi momente de excepţie ale festivalului.

Iniţiat în anul 2001, având ca obiectiv conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi artistic al zonei Târnavelor, „Strugurele de Aur” a devenit o sărbătoare a cântecului, în care sunt prezente tradiţii şi talente din toate zonele româneşti.

La Alba Iulia se întâlnesc în fiecare an generaţii de interpreţi – celebrităţi în recital, tineri în concurs şi, prin repertorii, marii solişti care cu ani în urmă au slujit cântecul românesc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata