Breaking news

Mari campioni ai României, în lumina reflectoarelor la TVR în Drumul spre glorie

loading...

Gabriela Szabo, Camelia Potec, Monica Roşu, Constanţa Burcică, Mihai Covaliu, Marian Oprea vin în studioul TVR şi ne reamintesc performanţele româneşti la Jocurile Olimpice din 1996, 2000 şi 2004. A patra ediţie Drumul spre glorie se difuzează duminică, 24 iulie, de la 21.15, la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+.

Drumul spre glorie_editia 4_6667Noi poveşti şi tot atâtea momente emoţionante, aşa cum au fost trăite de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, Sydney 2000 şi Atena 2004 ne prezintă Gabi Szabo şi  Cosmin Cernat în ediţia Drumul spre glorie de duminică, 24 iulie, de la ora 21.15. Îi cunoaştem atunci pe sportivii de valoare ai Jocurilor amintite, le ascultăm poveştile şi le aplaudăm încă o dată performanţele. Drumul spre glorie se difuzează duminică de la ora 21.15, şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

La a patra ediţie a programului, pe covorul roşu din platoul Televiziunii Române păşesc, în lumina reflectoarelor, alţi mari campioni ai României: Mihai Covaliu, fost scrimer român, laureat cu aur la Jocurile Olimpice de la Sydney şi cu bronz la Jocurile Olimpice din 2008, dar şi campion mondial în 2005. I s-a spus D’Artagnan al României sau muschetarul de aur. În prezent, Mihai Covaliu este antrenor principal al CS Dinamo Bucureşti şi al lotului olimpic de sabie masculin al României, dar şi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă; Monica Roşu – gimnastă dublu medaliată cu aur, la sărituri şi cu echipa la Jocurile Olimpice de la Atena 2004; Camelia Potec, înotătoarea care a câştigat medalia de aur la 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Atena. În decursul celor 20 de ani de activitate sportivă, Camelia Potec a cucerit peste 200 titluri naţionale şi a obţinut multiple recorduri. Pe 31 octombrie 2013, a devenit preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), fiind cel mai tânăr preşedinte de federaţie din România; Constanţa Burcică – canotoare, triplu laureată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta, Sydney şi Atena; Marian Oprea – atletul român laureat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena. Şi pentru că este campioană olimpică, medaliată cu aur şi bronz la Sydney şi cu argint la Atlanta, în această ediţie, Gabriela Szabo trece din fotoliul de prezentator în cel de invitat, fiind intervievată, la Drumul spre glorie, de colegul ei, Cosmin Cernat.

De emoţii, amintiri, povestiri, zâmbete avem din nou parte la Drumul spre glorie, emisiunea fiind presărată cu imagini de arhivă, dar şi cu testimoniale ale jurnaliştilor Cristian Ţopescu, Alina Alexoi, Ovidiu Ioaniţoaia, Ion Ghiţulescu, ale sportivelor Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, precum şi al cercetătorului ştiinţific Pierre de Hillerin.

Cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei – cum a fost desemnată Gabriela Szabo în 1999, alături de jurnalistul Cosmin Cernat, comentator tv pentru opt ediţii ale Jocurilor Olimpice, prezintă performanţele româneşti la ediţiile Jocurilor din 1956 până în prezent. Timp de cinci săptămâni, începând cu 3 iulie, cei doi străbat Drumul spre glorie, o emisiune care aduce în faţa telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD, duminica, de la ora 21.15, mari glorii olimpice ale ţării noastre. Pasaje fabuloase, memorabile, din istoria Jocurilor Olimpice sunt readuse în memorie prin poveştile spuse chiar de protagoniştii lor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata