Breaking news

Lucia Hossu Longin, atacată dur și mișelește de fostul director al TVR, Valentin Nicolau

loading...

Valentin Nicolau, fost președinte al TVR și actualmente membru în Consiliu de Administrație al Televiziunii Române, a declanșat un atac dur la adresa Luciei Hossu Longin, a lui Sorin Burtea și a lui Claudiu Săftoiu.

Supărat nevoie mare că nu a fost votat de Consiliul de Administrație în fruntea TVR, Valentin Nicolau iese la atac și își face praf colegii din consiliu.

Ținta atacului lui Valentin Nicolau pare a fi cunoscuta realizatoare tv, Lucia Hossu Longin. Într-un editorial publicat în Jurnalul Național și intitulat ”Memorialul Furăciunii la TVR – televiziunea de contra-informaţii”, Nocolau susține că Lucia Hossu și Sorin Burtea au intrat din nou în Consiliu ca să-și acopere furăciunile iar la adresa lui Săftoiu spune că a fost pus de băieții cu ochi albaștrii ca să privatizeze TVR.

Fostul director SIE, Elwis Claudiu Săftoiu, şi ceilalţi doi angajaţi cu state vechi (prezenţi fără întrerupere în cele trei Consilii de Administraţie de la declanşarea declinului TVR) – Lucia Hossu Longin şi Sorin Burtea – alcătuiesc un triumvirat şi au propriile lor motive să facă parte din el. Despre primul se spune că a fost trimis de nişte liberali cu ochi albaştri cu misiunea să privatizeze o bucată de TVR, măsură ce va putea fi percepută ca “firească” în situaţie de criză, poate chiar ca o “soluţie salvatoare” – în ultimă instanţă, o banală afacere imobiliară. Pentru ceilalţi doi, singura grijă este să nu iasă la suprafaţă deciziile pe care le-au luat în cârdăşie cu Lăzescu – decizii cu iz penal, să nu se auditeze prestaţia conducerilor anterioare, să nu răzbată nimic din beneficiile dobândite din complicitate. Memorialul Furăciunii trebuie ţinut departe de ochii lumii, realizatorii lui reuşind să fie din nou în situaţia de a-şi încasa drepturile de autor”, scrie Nicolau în editoralul din Jurnalul Național.

Dintre toți membrii fostului Consiliu de Adminsitrație, demis de Parlament în iunie 2012, și din care a făcut parte și Lucia Hossu Longin, realizatoarea tv a fost singura care a spus public despre dezastrul de la TVR și despre jaful făcut de fostul președinte Alexandru Lăzescu.

Animozitățile dintre Valentin Nicolau și Lucia Hossu longin sunt mai vechi, încă din perioada 2002 – iunie 2005  când TVR era condus de acesta.

Pentru că Lucia Hossu Longin avea curajul să-l înfrunte pe Nicolau, acesta o tot șicana chiar și prin mutarea emisiunii ”Memorialul durerii”, după miezul nopții.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata