Breaking news

Look TV şi Transilvania Live vor transmite meciurile din Liga I şi Cupa Ligii

loading...

Din 2016, meciurile de fotbal din campionatul intern, cât și cele din Cupa Ligii, vor fi difuzate contra cost, de televiziunile regionale Look TV şi Transilvania Live.

look tv - transilvania live - meci fotbalPosturile LOOK TV şi Transilvania L!VE au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd., privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

Prin intermediul acestui contract, Intel Sky Broadcast Ltd. a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga 1, pentru perioada 2014-2019 şi din cadrul Cupei Ligii, pentru perioada 2015-2019. Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, de înregistrări, rezumate, online și mobile, a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

La auzul veștii, LPF spune că e doar o discuție preliminată între Intel Sky Broadcast Ltd. și posturile Look TV și Transilvania Live și că nimic nu este sigur.

Asa cum reiese din comunicatul amintit, între radiodifuzorii menționați și partenerul media al LPF, Intel Sky Broadcast Ltd, nu există la acest moment decât o înțelegere de principiu concretizată sub forma unui “Memorandum of Understanding”. Subliniem că în practica uzuală un astfel de document nu confirmă realizarea efectivă a unei operațiuni juridice privind transferul drepturilor de difuzare, ci doar o declarație de intenție cu privire la respectiva operațiune.  LPF are încredere ca Intel Sky Broadcast Ltd și consultanții săi vor respecta în totalitate obligațiile prevăzute în legislația relevantă a concurenței și asumate prin parteneriatul media încheiat la data de 4 martie 2014”, se arată în comunicatul de presă al LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata