Breaking news

Kanal D spune povestea vaselor din ceramică de Cucuteni descoperite la arat

loading...

Emisiunea “Asta-i România”, de la Kanal D, prezintă sâmbătă seară, un reportaj despre vasele din ceramică de Cucuteni descoperite la arat!

vase ceramica cucuteniÎn această săptămâna, reporterii emisiunii vor dezvălui situaţia deplorabilă în care se află unele dintre primele dovezi ale civilizaţiei din Europa. Obiecte din ceramică de o vechime de peste 5.000 de ani sunt aduse la lumina, întâmplător, de localnicii din satul Cucuteni.

În urmă lucrărilor pe câmp din această primăvară, bucăţi mari de ceramică au ieşit la suprafaţă. Am găsit arme, vase, statuete, chiar şi un vârf de suliţa. Cu cât localnicii au arăt mai adânc, cu atât au ieşit mai multe vase la suprafaţă”, a declarat prof. dr. Vasile Cotiugă, arheolog.

În lipsa unui sit arheologic şi a preocupării pentru valorificare ştiinţifică, preţioasele vestigii riscă să se piardă şi să se deterioreze.

Ţinem în mâna originea Europei. După 5000 de ani de stat în pământ, ceramică de Cucuteni e încă rezistenţă. Nu am mai atins de atunci o asemenea performanţă, deşi am evoluat”, a spus Ovidiu Slătineanu de la Asociaţia Neokoolt.

Întreaga poveste a vaselor de Cucuteni, sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, emisiunea “Asta-i România!” prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata