Breaking news

Kanal D prezintă povestea pustnicilor din vârful muntelui

loading...

Sâmbătă seară, de la ora 20.00, la Kanal D, Mihai Ghiţă prezintă în emisiunea “Asta-i România!” povestea părintelui Irineu care a ridicat un lăcaş de rugăciune în vârf de munte, în judeţul Hunedoara. Împreună cu patru măicuţe, părintele munceşte de dimineaţă până seară în biserica la amenajarea spaţiului.

asta-i romania - kanal dChiar dacă cel mai apropiat sat e la câţiva zeci de kilometri, iar pentru a avea apă măicuţele merg zilnic ore întregi până la izvor, pustnicii din judeţul Hunedoara duc o viaţă exemplară. Ajutaţi de trei măgăruşi, părintele şi călugăriţele au reuşit să construiască un loc de rugăciune în vârful muntelui.

Tot ce s-a construit aici a fost cu ajutor măgarilor. Cu ei cărăm lemne, bagaje, alimente. Cu ei şi cu spatele. Pentru mine a fost greu pentru că am venit de la condiţii, de la bloc, dar încet, încet m-am adaptat. Acum îmi place!”, a spus o măicuţa.

Părintele Irineu le-a spus reporterilor Kanal D că a ales să trăiască în pustietate din dorinţa de a avea linişte.

Am căutat liniştea, am dorit-o şi am găsit-o aici. Nu ştim cât de lung ne-a lăsat Dumnezeu firul vieţii. Că vrei sau nu vrei, Dumnezeu ne ia când crede de cuviinţă. Vrem să se împiedice lumea de ce am făcut noi aici, că n-am muncit degeaba”, a spus părintele Irineu.

Nu rataţi sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 20.00, emisiunea “Asta-i România!” prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata