Breaking news

Ivan Patzaichin mănâncă sushi autohton la Politică şi delicateţuri

loading...

Invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri este Ivan Patzaichin, „un adevărat brand de ţară”, cum îl numeşte gazda sa, multiplu campion mondial şi olimpic, născut şi crescut în Delta Dunării.

mircea dinescu si ivan patzaichinPentru a-şi surprinde invitatul, Dinescu a hotărât să gătească „nişte fineţuri de primăvară”, adică sushi de scrumbie albastră de Dunăre şi lapţi de crap, „îmbălsămaţi” cu vin rose şi portocală, pe un „pătuţ” de stufat de ştevie.

Cei familiarizaţi cu specialitatea japoneză vor vedea cum se pregăteşte o variantă autohtonă de sushi, despre care poetul spune cu umor că în Deltă se numeşte scrumbie marinată.

De atmosfera din timpul prânzului se ocupă actorul şi cântăreţul basarabean Radu Captari, ale cărui cântece tradiţionale ruseşti umplu de voie bună sufletul gazdei şi al oaspetelui său.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+.

Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata