Breaking news

Iuliana Tudor vine O dată-n viață Magazinul folcloric de la TRINITAS TV

loading...

Vedeta Televiziunii Române, Iuliana Tudor, vine duminică, O dată-n viață la TRINITAS TV, televiziunea Patriarhiei Române, în cadrul emisiunii „Magazin folcloric”.

Iuliana Tudor la Magazin folcloricÎntr-un dialog cu Paul Ananie, vedeta televiziunii publice v-a vorbi despre campania națională „Ești român!” ce se desfășoară în această perioadă atât în mediul on-line, cât și în mass-media: Pentru publicul tânăr, în special pentru tinerii care nu sunt conectați la lumea folclorică, am zis să facem ceva în plus. Tot ce înseamnă partea de etnografie, de cultură generală din punct de vedere muzical, coregrafic, înseamnă un set de valori românești, despre care copii noștri cred că trebuie să știe.

În premieră pentru TRINITAS TV, Iuliana Tudor a anunțat că: Visul meu este ca după această campanie, în câțiva ani să ajungem să putem introduce, în școli, o oră de folclor obligatorie pentru copiii din clasele primare.

În cadrul campaniei, Iuliana Tudor promovează totodată și portul popular românesc pentru pe care îl definește: printr-un singur cuvânt: esență. Costumul tradițional cred că al oricărui popor înseamnă parte din ceea ce înseamnă creația anonimă. Când o femeie coase un motiv popular pe o ie, pune creația, imaginația, fantezia și este o amprentă cât se poate de personală.

Tot duminică, în cadrul celei de-a doua ediții a emisiunii „Magazin folcloric”, telespectatorii TRINTIAS TV pot descoperi, două dintre costumele românești, din zona etnografică Muscel, care au aparținut colecțiilor regale, în rubrica „Elemente de port popular”, realizată cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Totodată, vor avea ocazia să urmărească imagini de la singurul festival de folclor destinat persoanelor private de libertate, iar Bogdan Cioranu și Ancuța Corlățan vor veni cu cele mai frumoase cântece populare din Ardeal și Moldova.
Vă invităm să urmăriți „Magazin folcloric” duminică 23 august, de la ora 14:00, la TRINITAS TV, sau online, pe pagina www.trinitastv.ro.

Emisiunea „Magazin folcloric” a fost introdusă în grila TRINITAS TV din 16 august 2015 și este realizată în co-producție cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Noua producție TV își propune să aducă în atenția publicului invitați de seamă din domeniul etnografiei și al folclorului, tineri interpreți de muzică populară românească, aflați la început de drum. Telespectatorii vor descoperi cum se îmbrăcau străbunii noștri, prin intermediul rubricii dedicată elementelor de port popular. Vor avea ocazia să călătorească și să participe, prin intermediul reportajelor, la diferite evenimente folclorice atât din București, cât și din țară.
Emisiunea este prezentată de Andreea Haisan și Paul Ananie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata