Breaking news

Iuliana Tudor a început în forță emisiunea O data-n viață

loading...

Vineri, 15 martie, Iuliana Tudor a dat startul sezonului 11 al emisiunii “O dată-n viaţă”. I-au fost alături Elena Gheorghe, Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, împreună cu mentorii lor în ale folclorului – Mariana Ionescu Căpitănescu, Viorica şi Lupu Rednic şi Laura Lavric.

iuliana tudor - o data-n viataDupă ce a lipsit o vreme de pe sticla românilor, una dintre cele mai vizionate emisiuni de divertisment ale momentului a revenit, cu succes, în grila TVR1.

Seara a început cu o propunere neaşteptată pentru maestrul Nicolae Botgros. Iuliana, profitand de ţinuta care s-ar fi adaptat cu uşurinţă uneri rochii de mireasă, s-a gândit că, dacă tot sunt împreună în fiecare vineri seara – de vreo cinci ani – macar să “oficializeze” relaţia, şi astfel l-a cerut în căsătorie, în glumă, pe Nicolae Botgros.

Încurcat de situaţie, maestrul n-a acceptat pe loc propunerea. Abia la final, după ieşirea din transmisiunea directă, i-a făcut Iulianei o dedicaţie muzicală: Orchestra “Lăutarii” i-a cântat “Ia-ţi mireasă ziua bună”.

“Naşi” le-au fost Laura Lavric şi Daniel Buzdugan, care au reprezentat, împreună Moldova.

Buzdugan a ţinut să-şi explice portul format, doar pe jumătate, din straie autentice: nu eşti moldovean fără adidaşi şi blugi rupţi.

Mihai Morar a reprezentat Maramureşul, alături de Cornelia şi Lupu Rednic. Pentru că sunt prieteni, Buzdu şi Morar aproape că au format o echipă care să rivalizeze cu Elena Gheorghe şi Mariana Ionescu Căpitănescu (Oltenia) – “Dacă câştigă ea, n-o mai difuzăm la radio”, a spus, în glumă Buzdugan.

Cel mai emoţionant moment al serii a fost surpriza pe care Iuliana Tudor le-a pregătit-o celor trei invitaţi: Mihai Morar şi-a auzit mama prin telefon, Buzdugan a plâns pentru că echipa emisiunii i-au adus mama în platou, iar Elena Gheorghe a cântat alături de mama ei.

Noutatea acestui sezon este aceea că Iuliana Tudor, va fi supusă unei probe surpriză, în fiecare ediţie.

De data aceasta, Buzdugan şi Morar au complotat pentru a-i da startul unei cariere în radio: au adus în platoul emisiunii o cabină de radio, de unde Iuliana a susţinut o probă pentru matinalul de la TVRfm – Domnule Săftoiu, e şi asta o idee – TVR să lanseze un nou post de radio, a spus Iuliana Tudor.

Muzica şi voia bună în acest show sunt de la sine înţelese; surprizele unei transmisiuni în direct pot fi… de proporţii: la probele practice, Elena Gheorghe a avut de mânuit roata olarului, Daniel Buzdugan a trebuit să conducă roaba în care s-a aşezat Morar, Mihai a muls o vacă, iar vaca a… udat platoul. Nu cu lapte! Semn de belşug, pentru un sezon de senzaţie!

Componenta serioasă a programului, cea socială, a fost reprezentată de prezenţa doamnei Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române, care a anunţat lansarea oficială a aplicaţiei “Primul Ajutor”, pentru smartphone.

Nu cred că Radio Zu şi-ar permite-o pe Iuliana Tudor„, a spus Mihai Morar.

Seara s-a încheiat tot cu gluma rochiei de mireasă, aşa că Iuliana Tudor s-a văzut nevoită să arunce, conform obiceiului de nuntă, buchetul de flori pe care l-a primit de la unul dintre dansatori.

Iuliana Tudor: Mihai, tu ai prins buchetul. Ce înseamnă asta?

Mihai Morar: Am prins buchetul pentru o domnişoară din Ansambul Transilvania din Maramureş pentru că mi-ar fi părut rău ca fetele să plece nemăritate din Bucureşti.

Iuliana: Ai experienţă ca naş?

Mihai: Am o grămadă de fini. Se spune că la trei perechi de fini ai deja o casă în Rai. Eu am cinci perechi până acum, aştept următoarea pereche ca să am două case în Paradis.

Iuliana: Ce ţi-a plăcut astă-seară?

Mihai:  Mi-a plăcut totul. Mi-a plăcut că nu m-am luat în serios şi le mulţumesc artiştilor de muzică populară care ne-au asigurat o atmosferă specială.

Iuliana: Eşti în lumea televiziunii, la un post comercial. Din această poziţie, ce ai adăuga formatului O dată-n viaţă, ca să-l faci mai competitiv?

Mihai: N-aş adăuga nimic formatului. Aş mai tăia unele chestii, cum a fost chemarea mea în emisiune. Eu, de exemplu, nu m-aş fi chemat niciodată. În rest, e un format de televiziune care înseamnă ceva. Să rezişti de 11 sezoane în televiziune, în România, este foarte greu. În America există experienţa unui format care poate dura 20-30 de ani. În România, emisiunile care prind 4-5 sezoane merită tot respectul. 11 sezoane înseamnă deja o performanţă. Mă bucur că Televiziunea Română nu a renunţat la “O dată-n viaţă”, aşa cum a renunţat la alte producţii. Piaţa de publcitate în România s-a redus tot mai mult şi e foarte greu să rezişti acum în această industrie.

Iuliana: Ai lua-o pe Iuliana colegă la Radio Zu?

Mihai: Nu, ar fi păcat. Iuliana trebuie să fie pe televizor, în primul rând, iar Radio Zu nu cred că şi-ar permite-o. La valoarea ei, e foarte greu să ţi-o permiţi pe Iuliana Tudor, după ce îţi permiţi să-i ai pe Buzdugan şi Morar. Adică… ori noi, ori ea! Pe televiziune, cred că Iuliana poate să facă nişte formate foarte mari, cu o producţie-gigant.

După dialogul spumos cu Mihai Morar, Iuliana a luat-o la întrebări și pe Elena Gheorghe.

Iuliana: Ce a însemnat să te întorci la folclor?

Elena Gheorghe: Mi-am început cariera cântând folclor. În primii ani asta am făcut, am cântat cu mama la diverse spectacole. De fiecare dată când mă întorc la folclor îmi dau seama cât e de frumos. Cânt şi acum folclor, la evenimentele private la care sunt invitată. Adaugă acel “ceva” foarte important pentru o petrecere la care cânt alături de band-ul meu.

Iuliana:  Ce te-a emoţionat astă-seară?

Elena: Au fost multe momente frumoase – momentul cu mama… Faptul că Morar şi Buzdugan au venit cu sarea şi piperul a fost binevenit. 

Daniel Buzdugan a ținut să precizeze că: O dată-n viaţă e una din emisiunile mele preferate pentru că e un show sincer, cu folclor autentic. Nu e nimic artificial.

Iuliana: Ai mai plâns vreodată, în direct, la vreo emisiune aşa cum ai făcut când Iuliana Tudor ţi-a adus-o pe mama?

Buzdugan: Da,mi s-a mai întâmplat la radio, acum ceva vreme, când am recitat o poezie despre mama. Dar aşa emoţii ca astea…niciodată!

Iuliana: Numai mama te face să plângi în emisiuni?

Buzdugan:pfff… este prima femeie, cea mai importantă din viaţa mea. Ne vedem mai rar decât aş vrea. Şi atunci când o văd, mai ales în situaţii din astea ca prin farmec, e emoţionant. Mama se bucură de mine şi cred că este mândră.

Iuliana: Cea mai grea probă… cea cu roaba?

Buzdugan: Nu, cea cu mama. După ce am văzut-o pe mama în emisiune, mi s-a rupt filmul cum s-ar spune. Mi s-au tăiat picioarele şi aproape că nu mai puteam să fac nimic. Dar m-am mobilizat şi am mers mai departe. Îmi doresc pentru sănătatea morală a acestei naţii să fie cât mai multe emisiuni de genul acesta. Şi poate şi televiziunile comerciale ar trebui să aibă cât mai multe momente de suflet.

 

Iuliana Tudor este bucuroasă că a revenit cu un nou sezon al emisiunii O dată-n viață la TVR, precizând: Am aruncat buzduganul, cum s-ar spune. De data aceasta, la propriu, pentru că l-am aruncat pe Daniel Buzdugan în emoţiile acestei emisiuni, în emoţiile reîntâlnirii cu mama sa. Le mulţumesc şi Elenei Gheorghe şi lui Mihai Morar, pentru un show special. Multumesc şi telespectatorilor care au fost alături de noi, mulţumesc întregii echipe, pentru o seară specială, pe care am aşteptat-o cu dor. Putem spune că eu şi maestrul Nicolae Botgros… ne-am înnoit jurămintele – că tot au intrat cu toţii în gluma unei nunţi în platou – aşa că telespectatoii se vor bucura de un sezon în forţă. Acesta a fost doar începutul! N-aveţi idee ce momente vor urma!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata