Breaking news

Iuliana Marciuc este producătorul general Eurovision iar Liana Stanciu, șef de delegație

loading...
1 20

TVR se mișcă în reluare în privința organizării Selecției Naționale Eurovision 2015. Deși a confirmat prezența la concurs încă din septembrie 2014, TVA a stabilit cine se va ocupa de selecția melodiei, abia pe 18 ianuarie 2015. 

iuliana marciuc - liana stanciu - eurovision 215După ce a produs Revelionul TVR 2015, Iuliana Marciuc este desemnată să se ocupe și de realizarea Selecției Naționale Eurovision 2015, alături de Bogdan Ghițulescu. În timp ce Liana Stanciu este desemnată al doilea an consecutiv, șeful delegației TVR la Eurovision 2015.

Dacă în 2014, calendarul cu etapele de înscriere la Selecția Națională fusese stabilit încă de la începutul lunii ianuarie, iar în perioada 15 ianuarie – 14 februarie 2014, a fost perioada de înscrieri, iar finala pe 1 martie, la Brașov, în acest an, nu se știe nimic.

TVR nu a anunțat niciun fel de calendar pentru selectarea piesei care să reprezinte România la cea de-a 60-a ediție Eurovision 2015. Luna ianuarie este ca și finalizată. Astfel că cel mai probabil compozitorii își pot înscrie piesele abia din februarie, iar finala, căci așa arată lucrurile, că va fi doar o finală națională fără semifinale, ar putea avea loc abia la jumătatea lunii martie 2015. Destul de târziu, întrucât o mare parte din țările participante la ediția jubiliară a Eurovision și-au desemnat deja reprezentanții.

Lipsa de interes din cadrul oficialilor TVR face ca și în acest an Eurovision România să se facă pe repede înainte, adică prost. Astfel că reprezentanții României nu vor avea timp suficient pentru a se promova în țările participante și votante.

Doar 39 de țări și-au confirmat prezența la ediția jubiliară a Eurovision 2015: Armenia, Austria, Albania, Belarus, Belgia, Macedonia, Georgia, Malta, Muntenegru, Olanda, Azerbaijan, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Prima semifinală Eurovision 2015 va avea loc la Viena pe 19 mai, cea de-a doua pe 21 mai, iar finala pe 23 mai.

Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, va fi gazda ediției jubiliare a concursului european, desfășurată la Viena.

loading...
1 Comentariu
  1. Raluca F. spune

    Bafta Bogdane!Să faceţi echipă bună .)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata