Breaking news

Irina Radu, votată ILEGAL de Parlament în funcţia de Preşedinte al TVR după ce PSD a încălcat legea

loading...

Irina Radu a fost “unsă” ÎN MOD ILEGAL, Preşedinte al TVR pentru următorii patru ani cu încălcarea brutală a legii de funcţionare a SRTV. PSD, UNPR şi ALDE au votat-o pe Irina Radu în funcţţia de şef al Televiziunii Române deşi Monica Ghiurco a fost votată ca Preşedinte de către Consiliul de Administraţie al TVR.

irina radu - tvrCu 304 voturi “pentru” şi 8 “împotrivă”, Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a admis marți propunerea Comisiilor de Cultură, de numire a Irinei Radu în funcția de președinte – director general al SRTv.

 

Irina Radu a primit luni aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de președinte — director general al SRTv.

Comisiile pentru cultură ale Parlamentului au decis luni să le audieze atât pe Monica Ghiurco, cât și pe Irina Radu pentru funcția de președinte — director general al SRTv, chiar dacă CA al TVR a recomandat-o pe Ghiurco pentru această calitate. Ghiurco a fost avizată negativ de Comisiile de specialitate.

Parlamentarii PNL nu au luat parte la votul din plen.

Încă de la Birourile permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a ședinței comune a raportului Comisiilor de cultură referitoare la alegerea președintelui — director general al SRTv. Am considerat că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD și în același timp o încălcare flagrantă a legii. Am înaintat o contestare la CCR asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administrație și logic ar fi fost să se aștepte o hotărâre a CCR, apoi să se meargă la următoarele proceduri. Ați anunțat că sunt prezenți 281 de parlamentari, cvorumul de ședință este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom părăsi sala și vă atrag atenția că nu mai aveți cvorum de ședință”, a spus liderul grupului deputaților liberali, Eugen Nicolăescu.

Pe 11 aprilie 2016, Plenul Parlamentului a respins propunerea Consiliului de Administrație al TVR, cu 113 voturi “împotrivă”, 194 voturi “pentru”, astfel că Monica Ghiurco nu a putut fi numită Președinte al TVR.

Săptămâna trecută, Consiliul de Administrație al TVR a propus-o din nou pe Monica Ghiurco în funcția de Președinte al TVR cu 7 voturi, în timp ce Irina Radu a primit 5 voturi.

PNL a contestat la CCR votul din plen la procedura de învestire a Monicăi Ghiurco pe motiv că a fost legal și că jurnalista trebuia numită în funcția de Președinte al TVR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata