Breaking news

În zi de doliu național, Digi 24 mulțumește muntenegrenilor pentru gestul lor

loading...

Într-o zi pe care România și-ar fi dorit să nu o trăiască, în care drapelul național este arborat în bernă, în zi de doliu național, Digi 24 le mulțumește cetățenilor din Muntenegru care, cu eforturi imense și cu multă omenie, au făcut  ca pierderea de vieți după accidentul de la Podgorica să nu fie mai mare. 

digi 24Curaj. Empatie. Solidaritate. Sunt valori despre care credem, uneori, ca s-au pierdut. Cind reapar, in momente de mare cumpana, intelegem ca sunt singurele gesturi care ii unesc cu adevarat pe oameni, indiferentdin ce parte a pamintului sunt.

Compasiune. Prezenta. Sunt cuvinte care definesc reactia muntenegrenilor, in fața  accidentului devastator de linga Podgorita. Au coborit in prapastie, fara sa astepte echipele de interventie, cu gindul ca daca cineva mai traieste, trebuie ajutat pe loc, pentru ca fiecare clipa este pretioasa. Au reactionat de parca rudele si prietenii lor s-ar fi aflat in nenorocire si nu niste straini.

Au carat ranitii pe umerii lor si i-au dus cu masinile lor la spital. Au stat la rind ca sa doneze singe. Nechemati. Dezinteresat.  Motivati doar de constiinta lor si de pretuirea vietii celorlalti.  Si, mai ales, au vrut sa ramina anonimi, asa cum apar si ramin gesturile inaltatoare care fac diferenta dintre viata si moarte.

În programele de știri de astăzi Digi24 va reflecta momentele care marchează ziua de doliu național și va vorbi despre oamenii care i-au ajutat pe românii răniți să iasă din autocar și să ajungă la spital, adevărați îngeri pentru cei câteva zeci de români răniți și prinși între fiarele autobuzului..

Corespondentul Digi24, Gerhald Ernst  se află în Muntenegru de 3 zile, este printre primii jutrnliști care au ajuns la locul tragediei. El a relatat detalii de la locul cumplitului accident , a coborit in prapastie, a urmarit tragicul eveniment, a fost impresionat de solidaritatea muntenegrenilor, de profesionalismul medicilor, de daruirea lor, de reactia lor rapida, de faptul ca au venit duminica in spital din zi libera si nu au mai plecat trei zile.

Gerhald Ernst va urmări, pe parcursul întregii zile, evenimentele din Muntenegru și va depune, la locul tragediei, un banner prin intermediul căruia România mulțumește celor din Muntenegru pentru omenia de care au dat dovada.

Pe parcursul întregii zile sigla Digi24 va fi marcată de dungi negre, în semn de doliu național, în memoria românilor care și-au pierdut viața în tragicul accident de lîngă Podgorica. Digi 24 marchează astfel, cu decență, ziua de doliu național.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata