Breaking news

În Săptămâna Pătimirilor, Digi24 spune “Poveştile credinţei”

loading...

În Săptămâna Paştelui, Digi24 spune “Poveştile credinţei”. Din 13 aprilie Digi24 HD va difuza istorisiri despre semnificația acestor zile pentru creştini.

povestile credintei - digi 24Teologul Cristian Bădiliță, doctor în istoria creştinismului antic al Universităţii Sorbona, specialist în literatura patristică greacă şi latină şi unul dintre coordonatorii traducerii comentate a Septuagintei, va fi gazda telespectatorilor Digi24 HD.

Cu ajutorul reputatului teolog, care în prezent lucrează la o traducere comentată a Noului Testament, telespectatorii Digi24 vor înţelege mai bine importanţa covârşitoare a acestei sărbători pentru creştinii de pretutindeni.

Filmările „Poveştilor credinţei” au avut loc la biserica Sf. Nicolae Domnesc de la Curtea de Argeș. Considerat de marele istoric Nicolae Iorga drept ,,cel mai important monument de artă şi arhitectură medievală românească”, străvechiul edificiu impresionează prin fresca sa unicat, datând din secolul XIV, frescă pictată în stilul Renaşterii Paleologe.

Construită şi  zugrăvită în timpul a trei domnitori – Basarab I, Nicolae Alexandru şi Vladislav Vlaicu –, Biserica Sfântul Nicolae Domnesc a fost lăcaşul în care s-a întemeiat prima Mitropolie a Ţării Româneşti, în 1359, sub păstorirea Sfântului Mitropolit Iachint de Vicina.

Biserica ascunde multe mistere, cum ar fi mormântul zece, subiect de controversă majoră între specialişti, care a fascinat regi, regine şi preşedinţi. În biserică există numeroase scene pictate extrem de rare sau chiar unicat care  atrag atenţia în mod deosebit: scena Recensământului din Bethleem,  scena în care Maica Domnului este înfăţişată însărcinată, scena Drumului Crucii, scenele din viaţa şi minunile Sfântului Nicolae – patronul Bisericii, Deisis-ul sau impozantul tablou al Înălţării la Cer a sufletului Maicii Domnului.

În zilele  în care românii se întorc la credință, înaintea celei mai importante sărbători a creştinilor,  Digi24 HD le oferă, începând din duminica Floriilor, prin intermediul „Poveștilor credinței,  un nou prilej de meditaţie. In perioada Sărbătorilor Pascale,  la Digi24 HD, „Lumina e în oameni”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata