Breaking news

Iată cum s-a votat în semifinale și finala Eurovision România 2013

loading...

TVR  a făcut duminică, publice notele și rezultatele televotingului din cele două semifinale Eurovision România 2013, disputate pe 23 și 24 februarie.

clasament eurovision romania 2013Luminița Anghel a concurat în prima semifinală din 23 februarie, alături de Cezar și Casa Presei.

La televot în prima semifinală, câștigători au fost Casa Presei cu Robert Turcescu, pe locul doi s-a clasat Luminița Anghel iar pe trei Cezar. În schimb, juriul a clasat-o pe Luminița pe primul loc, iar pe cezar pe locul doi.

Șase din cei 7 membrii ai juriului din semifinale, s-au regăsit și în finala de sâmbătă. În semifinale, Luminița Anghel a primit 12 puncte de la 5 din cei 12 membrii ai juriului. În finală, a primit nota maximă doar de la patru membrii ai juriului:  Mihai Ogăşanu, Alexandra Cepraga, Eduard Cârcotă, Crina Mardare şi George Națsis. În timp ce Cezar a primit nota maximă doar de la Andrei Tudor, cel care l-a și recomandat pe contratenor compozitorului Cristian Faur.

Dacă în semifinală a primit doar 2401 voturi la televoting, în finală, cezar a primit 9774, adică de patru ori mai mult. Lucru extrem de ciudat. În timp ce Luminița Anghel, cu o notorietate net sueprioară contratenorului, a reușit doar să-și dubleze în finală, voturile din semifinală.

În semifinala 1 au fost înregistrate 26.355 voturi, în finala doi doar 22.626 voturi, în timp ce în finală au fost 42.567 de voturi.

Semifinala 2 la televoting a fost câștigată de Narcis Iustin Ianău, cu 3108 voturi.

Elena Cârstea a reușit performanța negativă ca în finală(1754) să cumuleze mai puține voturi decât în semifinală(2112). La fel s-a întâmplat și la jurizare. Dacă în semifinală s-a clasat pe primul loc în preferințele juraților cu 4 note de 12, în finală a primit doar 7 pe linie.

note juriu semifinale +  finala

televot semifinala 1+2+finala

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata