Breaking news

Grigore Leşe revine la TVR cu un nou sezon al emisiunii „Drumul lui Leşe”

loading...

În această duminică, de la ora 18.30, Grigore Leşe revine la TVR 2 şi TVR HD şi vă invită să porniţi, din nou, pe „Drumul lui Leşe”. Ca şi până acum, este vorba de o inedită călătorie de descoperire a acelor locuri unde tradiţia înseamnă continuitate, identitate, neam, a locurilor unde lumea mai trăieşte dimensiunea magică a vieţii.

drumul lui grigore lesePentru acest nou sezon, Grigore Leşe a pregătit douăsprezece poveşti, din tot atâtea comunităţi, pe care le veţi urmări de-a lungul a douăsprezece duminici.

În această primă ediţie, pe “Drumul lui Leşe” vin femeile din Drăguş, femei care ştiu povesti şi culege plante de leac, femei înţelepte care prin horile lor duc mai departe imaginea comunităţii lor.

Dincolo de poveşti şi legende, femeile din Drăguş ne duc cu gândul la moaşele de neam care și-au transmis înțelepciunea femeilor din satul românesc. Este vorba de “Babele”, strămoașele noastre mitice, femei iniţiate în practicile divinatorii, depozitare ale înţelepciunii pământului.

Cunoscătoare ale plantelor de leac, ale cântecelor rituale, ele au fost un fel de şamani ai comunităţilor străvechi, matriarhale. Reprezentările lor au rămas în Munţii Bucegi, ai Buzăului şi ai Maramureşului, pietre sacre ce veghează hotarul anotimpurilor.

În această primă ediţie, Grigore Leşe o are ca invitată specială pe conf. univ. dr Mihaela Vosganian, compozitor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata