Breaking news

George Mihăiţă, invitat luni, la emisiunea Nocturne de la TVR 1

loading...

Actorul şi directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă este invitatul Marinei Constantinescu la Nocturne, luni, 7 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. 

george mihaita - nocturneInvitatul ediţiei Nocturne de luni, 7 aprilie, este actorul si directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Pe 7 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, Marina Constantinescu stă de vorbă cu actorul căruia Radu Beligan i-a făcut un adevărat compliment spunându-i că îi predă lui ştafeta de director, deşi între mandatele celor doi se scurseseră zeci de ani.

„Eu am venit un ţăranuş de la Moreni, cu talent, se pare, talent pe care-l exersam încă din timpul orelor de liceu”, mărturiseşte George Mihăiţă. Despre viaţa la Moreni, locul natal, îşi aminteşte cu zâmbet larg pe chip: Eram stapân peste tot. Aveam o bucurie extraordinară de a trăi în sărăcie. Acolo am început să fac lumea să mă asculte şi să râdă.

Şi tot despre începuturi, George Mihăiţă mai spune: Nu visam. Speram. Speram să ajung un actor despre care să se vorbească.  Şi s-a vorbit, într-adevar, chiar de la linia de start a carierei. Eugenia Popovici a scris câteva cuvinte pe un bileţel: Talentul este o floare rară. Iar băiatul ăsta a venit cu un buchet.

Despre Bucureşti? Râde şi se emoţionează când îşi aminteşte că mama (vânzatoare de pâine) şi tatăl (mecanic auto de camioane) l-au trimis pentru prima dată în capitală cu o sticlă de lichior, pe care i-a oferit-o secretarei de la facultate.

Actorul George Mihăiţă recunoaşte că citeşte cronicile de teatru şi nu se supără niciodată: „Ce, eu nu-mi dau seama de unele lipsuri – ale mele, ale montărilor?” (George Mihăiţă). Şi tot el povesteşte la Nocturne despre relaţia specială pe care o are cu Televiziunea Română: „Când intru în Televiziunea Română, parcă mă întorc în familie. Până şi cabiniera pare o rudă a mea”, amintindu-şi de zecile de piese de teatru filmate aici.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata