Breaking news

Gândul.info a furat o știre de la Agerpres, fără să citeze sursa

loading...
0 6

Agerpres acuză ziarul online gândul.info care face din trustul Mediafax, că pe 22 noiembrie 2014, a furat o știre de la agenția națională de știri fără să citeze sursa. În loc de proces, Agerpres invită gândul.info să își facă abonament la fluxul general de știri.

PrintGândul.info a fost prins cu mâța în sac de către Agerpres. Deși are în spate agenția Mediafax, ziarul online gându.info a preluat în mod ilegal, o știre de la Agerpres fără să citeze sursa. În loc să îi acționeze în judecată pentru acest lucru, agenția de presă a statului invită gândul.info să își facă abonament la fluxul de știri.

”AGERPRES invită gândul.info să achiziționeze fluxul general de știri al agenției pentru a evita pe viitor încălcarea eticii şi deontologiei profesionale prin preluarea în totalitate a unor știri redactate de jurnaliștii Agenției Naționale de Presă, fără a cita sursa inițială. Este vorba despre știrea cu titlul Mii de sibieni au cântat imnul naţional ”acompaniaţi” de Klaus Iohannis, de pe un ecran gigant. ”Este varianta care ne place cel mai mult” publicată de gândul.info la 22 noiembrie 2014, ce coincide cu știrea având titlul Peste 3.000 de sibieni au cântat imnul în ploaie ‘acompaniați’ de Iohannis, de la distanță, publicată de AGERPRES la 21 noiembrie 2014. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați print screen-ul atașat. Totodată, reamintim că în noiembrie 2005, Clubul Român de Presă a emis un comunicat de presă conform căruia  „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăși jumătate din articolul sau știrea în cauză[…]. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei.” În speranţa că astfel de evenimente negative nu vor mai apărea, AGERPRES îşi rezervă dreptul de a semnala orice abateri de la normele în vigoare şi invită gândul.info să îşi manifeste interesul pentru materialele de presă furnizate de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, prin achiziţionarea unui abonament la fluxurile noastre de ştiri”, se arată în comunicatul de presă al Agerpres remis exclusivNEWS.ro.

 Agenția Națională de Presă a României, Agerpres a fost fondată în anul 1889, fiind cea mai veche agenție de știri din țară și printre primele instituții de presă din Europa.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata