Breaking news

Gala Premiilor Gopo 2015, în direct la TVR 2

loading...

Gala Premiilor Gopo 2015 va fi transmisă în direct, luni, 30 martie, de la ora 19.10, de TVR 2, de la Teatrul Național București.

premiile gopo 2015Cea de-a noua ediție a Galei Premiilor Gopo se va desfășura pentru prima dată în Sala Studio a Teatrului Național.

Gala Premiilor Gopo, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, eveniment anual premiază valorile cinematografiei româneşti actuale, va fi prezentată de actorii Paul Ipate și Diana Cavallioti.

Printre actorii care se vor urca pe scena Premiilor Gopo pentru a înmâna mult-râvnitele statuete îi amintim pe Emilian Oprea, Andreea Vasile, Costel Cașcaval, Ioana Blaj, Ştefan Velniciuc, Constantin Florescu, George Piştereanu, Emilia Popescu.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actriței Coca BloosPremiul Gopo pentru Întreaga Activitate – acordat actriței Eugenia Bosânceanu, precum și Premiul Special, înmânat animatorului Ion Truică.

Quod erat demonstrandum are 17 nominalizări la Premiile Gopo, filmul este urmat în clasament de Closer to the Moon, cu 12 nominalizări, Poarta Albă, cu 6 nominalizări și O poveste de dragoste, Lindenfeld, cu 5 nominalizări.

Casa de Producție și-a obișnuit telespectatorii cu seara de teatru TV, difuzată în fiecare luni, la TVR 2. În mod cu totul excepțional, luni, 30 martie, locul teatrului este luat de evenimentul care omagiază și recunoaște activitatea profesioniștilor industriei de film din România. Ca partener cu un interes constant în co-producții de filme documentare sau de ficțiune, precum și co-finanțator al acestora, Casa de producție TVR susține concret și activ cinematografia română și pe profesioniștii săi, implicându-se anual în mai mult de 15 proiecte de lung-metraj.

Casa de producție a TVR se alătură industriei de film care îi acordă, în seara de luni, actriței Coca Bloos, în cadrul Galei Premiilor Gopo, Premiul pentru Întreaga Carieră.

Coca Bloos a colaborat cu TVR în roluri diverse, dovedindu-se, în teatru ca și în film, o actriță de o versatilitate și amplitudine repertorială rară.

Recent, Casa de producție a propus spre difuzare pe TVR2, în cadrul anului dedicat omagierii aniversării dramaturgului A. P. Cehov (de la a cărui naștere în 29 ianuarie 1860 se împlinesc 155 de ani), spectacolul „Unchiul Vanea” în regia lui Yuri Kordonsky, unde Coca Bloos interpretează rolul MARIEI VASILIEVNA VOINIŢKAIA, mama primei soţii a profesorului.

Gala Premiilor Gopo este preluată online pe www.premiilegopo.ro şi www.tvrplus.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata