Breaking news

Florin Salam face destăinuiri la Destine ca-n filme

loading...

În această săptămână, primul invitat al Iulianei Marciuc la „Destine ca-n filme” este celebrul manelist Florin Salam – pe care îl descoperim altfel decât îl cunoaştem, altfel decât îl cataloghează lumea.

Destine Marciuc si Florin SalamArtistul complex care a concertat cu Paula Seling, Goran Bregovic şi cu Gipsy Kings, a fost marcat profund de moartea prematură, la numai 27 de ani, a soţiei sale.

În încercarea de a-şi domoli imensa durere sufletească, el a căzut în patima drogurilor şi a alcoolului, însă a avut puterea de a depăşi aceste dependenţe.

Acum, Florin Salam îşi continuă viaţa alături de copiii săi şi vorbeşte despre capcana pe care o reprezintă drogurile – dând un puternic semnal pentru pericolul “morţii albe”.

Tot în această săptămână, Iuliana Marciuc vă face cunoştinţă cu Raluca van Staden, o cercetătoare din România cunoscută de întreaga lume ştiinţifică.

În 2010, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, a primit Trofeul de aur pentru cea mai buna femeie-inventator. Invenţia sa, care ar putea salva vieţi, este un senzor care poate depista precoce în organismul uman celulele canceroase, direct din proba de sânge, printr-o procedură simplă care durează mai puţin de 6 minute, înainte de a avea simptomele bolii.

După ce a absolvit Facultatea de Chimie, Raluca van Staden a primit o bursă la Universitatea din Pretoria, unde a lucrat ca senior lector şi conferenţiar.

Aici l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ, cercetătorul Jacobus Frederick van Staden. Împreună şi-au pus pasiunea, cunoştinţele şi chiar proprii bani în slujba cercetării pentru dezvoltarea senzorului.

Chiar dacă cele mai multe minţi strălucite aleg să părăsească România, Raluca şi soţul ei au ales să rămână în ţară, iar dorinţa de a face bine este ceea ce îi animă, îi face să meargă mai departe, în ciuda obstacolelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata