Breaking news

Finala Selecției Naționale Eurovision România 2015 se va organiza la Craiova

loading...

Televiziunea Română  a decis să organizeze finala Selecției Naționale Eurovision România 2015, pe data de 8 martie, la Craiova. Astfel că pentru al doilea an consecutiv Eurovisionul fuge din București.

eurovision romania 2015TVR fuge cu Eurovisionul la Craiova. Dacă în 2014, finala Eurovision România s-a desfășurat la Brașov, în acest an, concursul se va desfășura la olteni.

În 2014, pe 1 martie, TVR a făcut o catastrofă de finală Eurovision, amestecată cu lansarea grilelor de primăvară dar și cu comemorarea defunctului Cerb de Aur.

Și în acest an, ținând cont de faptul că totul a fost făcut în pripă, finala de la craiova să fie la fel de slabă ca cea de la Brașov.

Deși se plânge că nu are bani, conducerea TVR a decis să facă finala Eurovision 2015 la Craiova și astfel să umfle în mod nejustificat factura cu realizarea selecției naționale.

Costurile de realizare a finalei la craiova vor fi mult mai mari decât dacă s-ar fi organizat la București în Studiourile TVR.

Ca să poată realiza transmisia live a finalei, TVR trebuie să mobilizeze o armată de oameni și să ducă la Craiova cel puțin un car de emisie.

Finala Eurovision 2015 va avea loc în Sala Sporturilor din Craiova, proaspăt finalizată în 2014.

Producătorii Selecţiei Naţionale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc şi Bogdan Ghiţulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, şefa delegaţiei României la Viena.

Compozitorii care vor să reprezinte România la Eurovision 2015, își pot înregistra creațiile muzicale până pe data de 8 februarie. Iar pe 12 februarie, TVR va anunța cele 12 piese selectate de juriu să meargă în finala din 8 martie.

Câştigătorul finalei Eurovision România va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

În 2015 se împlinesc 60 de an de la prima ediție Eurovision, ocazie cu care se va realiza o ediție jubiliară de la care România nu putea să nu fie prezentă.

Finala Eurovision 2015 va avea loc pe 23 mai, în Austria, semifinalele fiind programate pe 19 și 21 mai.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata