Breaking news

Final de Raport de țară la Digi 24, după 50.000 de km parcurși

loading...

Campania “Raport de țară”, demarată de postul național de știri Digi 24, a ajuns la final, după ce echipa de filmare a parcurs în cinci luni peste 50.000 de kilometri.

raport de tara - sanda nicolaVineri, 2 august, de la ora 19.30, Cosmin Prelipceanu, în transmisiune directă de la Hanul lui Manuc, Sanda Nicola, în direct de la Palatul Mogoșoaia și Dan Suciu din studioul Digi 24 dezbat ultima confruntare a campaniei naționale care vorbește despre regionalizarea României, cea dintre București și Ilfov.

Timp de 6 luni, începând din 1 martie, Digi24 a realizat  o adevărată radiografie a României. În cifre, campania Digi24 arată astfel: 300 de tehnicieni implicați în peste 650 de transmisiuni live, 5000 de kilometri de fibră optică folosiți, peste 50.000 de kilometri străbătuți în întreaga țară. Peste 100 de jurnalisti din Bucuresti și din stațiile locale Digi24 au luat țara la picior și au realizat peste 800 de materiale.

Cosmin Prelipceanu a vizitat, în ultima jumătate de an, 20 de județe  și Bucurestiul, iar în alte 21 de județe dezbaterile au fost moderate de Sanda Nicola. Locațiile alese pentru transmisiunile în direct au fost dintre cele mai variate.

În premieră Digi24 a  amplasat un ministudio TV, cu transmisiune full HD,  la 1700 de metri altitudine, pe Transalpina și unul pe fregata Bricul Mircea de pe Marea Neagra.

Filmările realizate în Bistrița, de la Castelul Bethlen, în Suceava, de la  Muzeul Satului, în Târgu Mureș, de la Palatul Culturii, în Covasna, de la Castelul Arcus, în centrul istoric de la Baia Mare sau la Muzeul Agriculturii din Slobozia, printre multe alte zeci de  locații cu povești impresionante, au  fost apreciate și lăudate de telespectatorii Digi24 pe site-ul www.digi24.ro și pe pagina de facebook Digi24HD.

Efortul jurnalistic și uman al celor doi moderatori ai emisiunii, Sanda Nicola și Cosmin Prelipceanu, aflați în fiecare zi de vineri din ultimele 6 luni în deplasare, în  România, a fost și el unul susținut. Jurnaliștii Digi24 au încercat să le explice românilor, ce înseamnă, de fapt, regionalizarea României.

Echipa Digi24 s-a confruntat în timpul derulării campaniei cu zeci de locații sub cerul liber, unde tehnica de vârf de care dispune canalul aflat în portofoliul RCS&RDS și-a făcut datoria, înlesnind astfel ca cele mai frumoase locuri și cei mai interesanți oameni să fie cunoscuți de către telespectatorii Digi24.

Campania “Raport de țară” a trezit adevărate pasiuni și în rîndul internauților, care au votat în număr mare pe pagina www.raportdetara.digi24.ro. Cu două zile înainte de finalul campaniei peste 290.000 de persoane își votaseră județul, iar în topul județelor conducea Brașovul, urmat de Sibiu, Galați și Bihor.

Într-o ediție specială, luni, 05 august, de la ora 19.30, Cosmin Prelipceanu, Sanda Nicola si Dan Suciu, alături de invitații lor- zeci de membri ai echipei Digi24 -vor vorbi, din studioul amplasat în Piața Constituției din București, despre ce a însemnat pentru Digi24  cea mai amplă campanie de televiziune despre regionalizarea României.

În gradenele amplasate în fața Palatului Parlamentului peste o sută de membri ai echipei Digi24, corespondenți din întreaga țară, operatori, tehnicieni, vor vorbi despre ce a însemnat, pentru fiecare dintre ei, efortul de a redescoperi România.

Prezentam topul judetelor din România, evaluare făcută de telespectatori și de votul juriului. Prezentăm cea mai bună hartă a regionalizarii. Ne prezentăm concluziile și impresiile noastre jurnalistice”, spune Cosmin Prelipceanu.

Special pentru cei aflați în fața micului ecran, în ediția specială de luni seară, vor fi dezvăluite amănunte care vor face deliciul audientei. Timp de 2 ore și jumătate telespectatorii vor putea afla cum arată televiziunea din culise.

Este modul în care Digi24 alege să le arate telespectatorilor săi efortul pe care singura televiziune de știri care emite în format full HD l-a făcut pentru a realiza „Raportul de țară”.

Se încheie astfel primul sezon al “Raportului de țară”. Din toamnă campania marca Digi24 continuă, cu noi teme de dezbatere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata