Breaking news

Filme unul și unul în această săptămână la TVR 1

loading...
0 10

Cinefilii vor avea aprte de o săptămână plină de filme de renume internațional, ce vor fi difuzate de TVR 1. Gwyneth Paltrow, Pierce Brosnan, Marisa Tomei, Patricia Arquette, Grigore Vasiliu Birlic, Radu Beligan, Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Mickey Rourke şi Ben Stiller sunt câţiva dintre actorii din filmele de la TVR 1, în perioada 19-25 ianuarie.

filme tvr 1Luni seară, de la 23.50, telespectatorii TVR 1 trăiesc o Iubire la New York, alături de Gwyneth Paltrow şi Joaquin Phoenix, într-o dramă în regia lui James Gray. După o tentativă de sinucidere, Leonard se mută în apartamentul părinţilor săi din Brooklyn, încercând să-şi readucă viaţa pe linia de plutire. Familia îngrijorată încearcă să-i înţeleagă frământările şi îl încurajează să înceapă o relaţie serioasă cu Sandra, fiica partenerului de afaceri al tatălui. În schimb, Leonard se îndrăgosteşte pasional de Michelle, frumoasa şi misterioasa lui vecină, însă viaţa haotică a acesteia ameninţă să-i distrugă din nou fragilul echilibru.

Marţi, la aceeaşi oră, drama Lope (LOPE – Spania, 2010) spune povestea vieţii dramaturgului spaniol Lope de Vega. La sfârşit de secol XVI, Lope, tânăr soldat care a cunoscut deja ororile războiului, ajunge la Madrid şi încearcă să-şi descopere calea. A moştenit de la mama sa gustul pentru teatru şi poezie, dar ştie că nu poate să-şi câştige traiul din scris fără sprijinul unor persoane de vază. Două femei, o actriţă şi o aristocrată, vor intra în viaţa lui şi îi vor marca definitiv drumul către glorie. Filmul care a fost laureat cu 4 premii Goya, în 2011, poartă semnătura regizorului Andrusha Waddington şi îi are ca protagonişti pe Alberto Ammann, Leonor Watling şi Pilar Lopez de Ayala.

Seara de 21 ianuarie ne aduce pe micul ecran comedia Salvation Boulevard (SALVATION BOULEVARD – SUA, 2011), cu Pierce Brosnan, Marisa Tomei şi Greg Kinnear în rolurile principale, un film în regia lui George Ratliff. Pastorul Dan Day îl ucide din greşeală pe doctorul ateu Paul Blaylock. De teamă că reputaţia şi, în ultimă instanţă, întreaga sa viaţă vor fi distruse, Dan hotărăşte să facă în aşa fel încât accidentul să pară o sinucidere. Din păcate pentru el, Carl, unul dintre membrii parohiei, este martor al nefericitei întâmplări.

Tot o comedie este programată la TVR 1 şi joi, după Starea naţiei. Este vorba de Extaz(RAPTURE-PALOOZA – SUA, 2013), un film ce poartă semnătura regizorului Paul Middleditch, cu Anna Kendrick şi Craig Robertson. Deşi Apocalipsa determină dispariţia a milioane de oameni, Lindsay, iubitul ei Ben şi familiile lor rămân pe pământ. Un fost politician, cunoscut acum drept „Fiara”, este Antihristul, care vrea să facă din Lindsay soţia lui. Din acel moment, cei doi tineri pornesc o luptă împotriva acestuia, încercând să salveze lumea…

Weekendul începe în forţă, iar vineri seară, de la 23.40, amatorii de senzaţii tari pot urmări thriller-ul Stigmata (STIGMATA – SUA, 1999), în regia lui Rupert Wainwright, în carePatricia Arquette face un rol impecabil, alături de Gabriel Byrne. Preotul iezuit Andrew Kiernan se ocupă cu investigarea fenomenelor inexplicabile apărute în bisericile din întreaga lume. Când Vaticanul află de ciudata poveste a unei femei, Frankie, pe trupul căreia apar din senin semne asemănătoare crucificării, părintele Kiernan este delegat să cerceteze cazul. Însă această situaţie, cunoscută în lumea ecleziastică sub numele de „stigmata”, este mult complicată de faptul că Frankie este atee, iar de obicei însemnele răstignirii apar pe trupurile persoanelor credincioase. Situaţia devine şi mai greu de desluşit în momentul în care Frankie începe să leviteze şi transmite mesaje în limba aramaică. Părintele Kiernan înţelege că tânăra este posedată de ceva sau de cineva, iar mesajul transmis de ea provine de pe timpul lui Iisus…

Sâmbătă seara ne destindem cu filme de comedie, aventuri şi acţiune. De la 21.10, pe 24 ianuarie, începe la TVR 1 comedia Două lozuri (România, 1957), în care Birlic face unul dintre rolurile carierei sale, avându-l ca partener pe Radu Beligan, regia fiind semnată deAurel Miheleş şi Gheorghe Naghi. Inspirat din faimoasa nuvelă a lui I. L. Caragiale, filmul exploatează, sub învelişul unui comic aparent, accentele de tragism şi amărăciune pe care personajul principal, Lefter Popescu, le trăieşte, în încercările disperate de a recupera două bilete de loterie câştigătoare…

De la 22.15, tot sâmbătă, trăim aventura alături de Cartouche (CARTOUCHE – Franţa, Italia, 1962), un „hoţ justiţiar” interpretat fără cusur de simpaticul Jean-Paul Belmondo. Louis de Bourguignon renunţă la banda lui Malichot din cauza metodelor lor „imorale” şi îşi formează propriul grup de hoţi. Cartouche, cum îşi spune acum, fură de la bogaţi şi dă la săraci, atrăgându-şi simpatia poporului, dragostea încântătoarei Venus, ura poliţiştilor şi bineînţeles, pe cea a lui Malichot. În filmul regizat de Philippe de Broca, Belmondo îi are alături pe frumoasa Claudia Cardinale şi pe Jean Rochefort.

Noaptea, de la 0.20, TVR 1 difuzează filmeul de acţiune Ţinte sigure (KILLSHOT – SUA, 2007), cu Diane Lane, Mickey Rourke şi Thomas Jane, în regia lui John Madden. După ce au fost martorii unui jaf nereuşit, pus la cale de doi asasini profesionişti, soţii Colson sunt incluşi într-un program federal de protecţie a martorilor şi speră să fie, în sfârşit, în siguranţă. Dar criminalii nu-şi pot permite să lase urme care i-ar putea incrimina, de aceea sunt hotărâţi să ucidă pe oricine care i-ar putea lega de locul infracţiunii.

Domnişoara Pettigrew (MISS PETTIGREW LIVES FOR A DAY – Marea Britanie-SUA, 2008) ne aduce zâmbetul pe buze în ultima seară a săptămânii. Comedia difuzată la TVR 1 pe25 ianuarie, de la 21.10, o are ca personaj central pe Guinevere Pettigrew, fiică de vicar cu strictă educaţie, care rămâne fără cea de-a patra slujbă de guvernantă tocmai când războiul bate la uşă. Printr-un mic subterfugiu, reuşeşte să se angajeze la încântătoarea Delysia Lafosse, actriţă şi cântăreaţă, ignorând însă faptul că aceasta îşi doreşte mai mult o asistentă decât o bonă. Domnişoara Pettigrew o ajută pe tânăra Delysia să facă alegerea potrivită în dragoste, în timp ce ea însăşi are ocazia să pătrundă în înalta societate londoneză şi să întâlnească aici bărbatul de care se va îndrăgosti. Regia filmului este semnată de Bharat Nalluri şi îi are în rolurile principale pe Frances Mc Dormand, Amy Adams şi Ciaran Hinds.

Vi-l imaginaţi pe Ben Stiller jucând într-o dramă? Dacă aveţi curiozitatea să-l vedeţi, noaptea de duminică e ocazia perfectă: TVR 1 a programat, de la 0.50, filmul Greenberg(GREENBERG – SUA, 2010), în regia lui Noah Braumbach. Roger Greenberg îşi părăsise fără nicio explicaţie prietenii cu care cânta într-o formaţie şi se mutase la New York. Nici acolo nu-şi găsise, se pare, fericirea, având în vedere depresia pe care şi-o tratase într-o instituţie specializată. Reîntors la Los Angeles, după o absenţă de câţiva ani buni, Roger Greenberg o întâlneşte în casa fratelui său pe asistenta acestuia, Florence Marr, o tânără plină de energie, de care bărbatul începe să se simtă atras. Dar Roger nu poate depăşi nicicum blocajul psihologic pe care se pare că şi-l alimentează cu bună ştiinţă – pornirea permanentă spre a-şi plânge de milă şi a atrage mereu atenţia asupra nefericitei sale unicităţi -, aşa că relaţia celor doi este destul de sinuoasă…

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata