Breaking news

Emisiunea Exclusiv în România, premiată la IFFEST Document Art

loading...

Emisiunea Exclusiv în România, difuzată de TVR 1, realizată de Cristian Tabără şi Marian Găbudean, a primit premiul secţiunii „Film turistic” la Festivalul Internaţional de Film Documentar de Artă, Ecologie şi Turism „Document Art”.

exclusiv in romaniaLa ediţia de anul acesta, la secţiunea „Film turistic” au fost selectate 20 de producţii, dintre care doar nouă au intrat în finală. Episodul premiat, „Mocăniţa de pe Valea Vaserului”, a concurat alături de filme din Italia, Cehia, Polonia, Portugalia, Croaţia, Emiratele Arabe.

Juriul a fost format din Dana Duma (prof.univ.dr. UNATC, membru UCIN), Călin Căliman (istoric şi critic de film, membru UCIN), Călin Stănculescu (critic de film, membru UCIN), Jor Van Kline (cineast SUA), Mihai Orăşanu (prof.univ.dr. UNATC, membru UCIN).

IFFEST Document Art a fost fondat în 1993 de scriitorul şi cineastul Nicolae Luca şi este organizat de Asociaţia Română de Film „Document Art”, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România. Festivalul a avut prima ediţie în 1994, fiind primul festival internaţional de film turistic organizat în România. De-a lungul anilor, s-a făcut remarcat în Europa prin stimularea şi promovarea filmului de ecologie şi turism, fiind inclus în calendarul evenimentelor Organizaţiei Mondiale a Turismului.

De sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18.00, Cristian Tabără prezintă la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, sezonul doi Exclusiv în România.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata