Breaking news

Emil Hurezeanu va prezenta emisiunea Digipedia la Digi World

loading...

De luni, 8 aprilie, de la ora 20.00, analistul politic, Emil Hurezeanu va prezenta emisiunea Digipedia la Digi World.

emil hurezeanuEmil Hurezeanu este cea mai nouă achiziție a canalului documentar Digi World aparținând trustului RCS&RDS.

”În fiecare săptămână voi modera o”postfață”a unui film documentar, mai precis un talk show de interpretare, de însoțire și contextualizare a filmului. E vorba de documentare cu teme politice si istorice. Invitații mei din studio vor fi cei mai buni, deci nu neapărat și cei mai cunoscuți experți ai fenomenului documentat in prealabil. Din preocuparile mele de jurnalist au facut mereu parte analiza comparata si diacronica, istorica. Avem nevoie de informatii si integrarea lor in spatii culturale si istorice improspătate, pentru a intelege mai bine ce ni se întâmplă acum si aici, in Romania. Altminteri ne resemnam cu  acvariul micilor  descoperiri ale Americilor periferice si gâlcevile parohiale, senzationale, dar deseori defective de semnificatii reale”, marturiseste Emil Hurezeanu.

Primul invitat în ediția de luni, 8 aprilie, a emisiunii „Digipedia” va fi șeful serviciului român de informații, George Maior.

Alături de Emil Hurezeanu acesta va aborda tema terorismului internațional.

Am observat ca românii colaboreaza la filmele altora, ZDF, BBC sau History, cu actori, cameramani si exterioare. Am fost  surprins sa-l vad, bunaoara, pe Vlad Radescu, interpretul de altadata al lui Ciprian Porumbescu, în cea mai modernă și interesantă seria documentară de istorie a Germaniei, în rolul lui Otto von Bismarck. Avem nevoie de mai multe documentare decit de talk showuri, e clar”, spune Emil Hurezeanu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata