Breaking news

Ediție de sărbătoare a emisiunii Ca-n filme de la Digi 24

loading...

Din acest week-end, emisiunea Ca-n filme îşi schimbă ora de difuzare, putând fi urmărită în fiecare duminică la ora 16.20.

ca-n filme la digi 24Pentru că week-endul acesta are o semnificaţie aparte pentru Digi24, la împlinirea unui an de emisie, realizatorii emisiunii Ca-n filme au pregătit o surpriză telespectatorilor lor.

Ediţia din această duminică va fi prezentată într-o manieră inedită chiar de cei trei realizatori ai săi. Pentru prima oară, fanii emisiunii vor putea să îi cunoască pe cei trei tineri creativi care sunt responsabili cu acest proiect. În spatele celor 40 de minute de emisiune stau trei oameni care acum un an şi-au construit propriul lor film.

Povestea lor este simplă: sunt trei tineri înnebuniţi după filme, care vor să-i înnebunească şi pe spectatori cu acest microb.

Şi pentru că nu numai emisiunea a fost la început, Ca-n filme a pregătit pentru această ediţie un material în care cele mai mari şi mai apreciate nume din industria filmului românesc vorbesc despre primele lor tatonări şi încercări în cinematografie.

Vom afla cu ce s-au confruntat la început de drum, în momentele cele mai tensionate dar şi cele mai haioase ale carierei lor: Dragoş Bucur, Dan Bordeianu, Bogdan Albulescu, Cristina Flutur, Ada Condeescu, Cristian Mungiu, Luminiţa Gheorghiu sau Vlad Ivanov.

Actorul Dragoş Bucur îşi aduce aminte de proba de casting pe care a dat-o cu Cristi Puiu, pentru rolul său din lungmetrajul de debut al regizorului, “Marfa şi banii”.

Cred că am ajuns în ultima sau în penultima zi, se dădea în sediul RoFilm, pe lângă Kogălniceanu. Şi era o cămăruţă destul de mică aşa, de un metru jumate pe doi metri jumate, cam aşa. Şi erau Puiu cu Stavilă, cu operatorul. Şi când i-am văzut pe ei puştani, aşa, în camera aia.. Şi m-a întrebat Puiu dacă ştiu să înjur. Şi am fost foarte amuzat, şmecher: Da, ştiu să înjur. Ia înjură-mă. Mi s-a părut o prostie, aşa, l-am înjurat cu juma de gura! Nu, înjură-mă mai agresiv. L-am înjurat ceva mai agresiv şi m-am dus spre el, chipurile să îl ameninţ. Bine, asta fiind o deformare din teatru.. Mi-a povestit după aia Puiu că i s-a părut incredibil de ameninţător felul în care l-am ocolit aşa. Ei bine, eu credeam că am fost foarte cool în proba aia, şi după vreo şapte ani am văzut proba pe un VHS. Eram un papagal care tremura, probabil mai aveam puţin si făceam pe mine de emoţie. Amintirea mea era cu totul şi cu totul alta!”, spune Dragoș.

Dan Bordeianu povesteşte despre lucrurile pe care le-a făcut, în facultate, ca să mai facă rost de bani: În timpul facultăţii, ca să facem bani, eu şi cu un coleg de-al meu al cărui nume nu îl dau că e persoană publică şi s-ar putea să nu îi placă… am colaborat cu TVR-ul. Aveau o emisiune pentru copii, un soi de quiz show (…) Şi aveau nevoie de doi clowni acolo în décor, şi hahahaha, şi ne vopseam atât de tare pe faţă încât să nu ne recunoască ever cineva. (…) Şi ne zburătăceam pe platoul ăla! (…) Şi erau doi cretini care treceau prin cadru aşa, adica studenţi la actorie. Ei studiau Shakespeare şi Cehov, dar mai făceau un bănuţ! Asta a fost prima experienţă.

Bogdan Albulescu, actor: Prima zi de platou… Aveam impresia că simt nevoia să fiu protejat cumva şi a fost foarte haios pentru că aveam un machiaj foarte elaborat, era un film de groază… Mă distram foarte tare… eram pe jumătate în pielea goală, eram în chiloţi sau ceva de genul ăsta… Încercam să mă port cât mai firesc… adică cât de firesc se poate purta un om care umblă în chiloţi în faţa echipei de filmare…

Iar poveştile oamenilor de film sunt numeroase şi merită urmărite duminică, la Ca-n filme, începând din acest week-end, la o nouă oră de difuzare, 16.20.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata