Breaking news

Documentar cu aventura unor români pe Himalaya, la TVR3

loading...

Un nou documentar pe TVR 3, marţi, 6 aprilie, de la ora 18.00, despre aventura unor români pe Himalaya. Un film realizat de Ovidiu Pop, de la TVR Cluj, special pentru emisiunea Reporter TVR 3, film care va fi difuzat în 4 episoade, în fiecare marţi, la aceeaşi oră, apoi redifuzat pe TVR 2, în cadrul emisiunii Natură şi aventură, realizată împreună cu Dan Păvăloiu.

Ovidiu Pop900Ovidiu Pop a realizat acest film ca pe o călătorie în Himalaya, într-o lume cu totul desosebită: “Himalaya,   visul tuturor alpiniştilor şi pasionaţilor de munte. Dhaulagiri, muntele alb  în limba locului – ultimul optmiar cucerit.   O călătorie într-o lume sălbatică şi îndepărtată . O incursiune în cei mai înalţi munţi din lume.  Toate acestea ne-au îndemnat şi pe noi, un grup de prieteni din România să venim aici. Nu ne-am propus să urcăm pe Dhaulagiri,  ci să parcurgem un traseu în jurul lui, să facem o tură aşa numită de treking , să mergem pe jos, cu cortul, la munte, să pătrundem într-o lume exotică  şi să încercăm să cunoaştem o altă civilizaţie.

Dincolo de alpinism şi aventură ne-am propus să facem o călătorie, pur și simplu. Să cunoaştem oamnei şi să vedem locuri. Şi am fost răsplătiţi pe deplin. Am făcut o călătorie fascinantă în care totul s-a schimbat la fiecare pas.  Am plecat din jungla specifică orașelor din Asia apoi drumul ne-a dus în zona central nordică a Nepalului, prin văi adînci , pe drumuri săpate în stîncă , prin junglă, trecînd ape repezi, urcînd tot timpul spre Dhaulagiri. A urmat deșertul de la altitudine, cu ghețurile  veșnice  și piscuri suspendate  incredibil de sus.  Am ocolit muntele cel alb, prin Pasul Francez și prin Valea ascunsă. Înainte să coborâm, aveam în plan să urcăm pe vîrful Thapa , la 6000 de metri. Lucrurile nu s-au potrivit și o să vedeţi de ce.  Am terminat însă traseul așa cum ne-am propus și am coborît pe o altă vale , cu alți oameni , altă limbă, alte obiceiuri.  ….  După trei săptămîni ne-am întors la Kathmandu, iar aici călătoria noastră a căpătat o altă dimensiune.

Șase oameni, plus un ghid,un bucătar, cărăuși …o adevărată expediție .

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata