Breaking news

Dobrogea, o zonă unică, Exclusiv în România

loading...

În sâmbăta Paştelui, Cristian Tabără ajunge în Dobrogea, la martirionul de la Niculiţel şi la mănăstirea Cocoş. Ce este acela un martirion? De ce este important pentru credinţa creştină?

exclusiv in romania - tvr 1 - pasteCine sunt Sfintii Mucenici Zoticos, Attalos, Kamasis şi Filippos? Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc Exclusiv în România online, pe TVR+, au şansa să afle răspunsurile tuturor acestor întrebări şi să cunoască, pe 19 aprilie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

În aceeaşi ediţie, Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România poposesc şi în câteva sate lipoveneşti, Slava Rusă şi Slava Cercheză, unde descoperă nu doar cele mai vechi mănăstiri ortodoxe pe rit vechi din lume – Uspenia şi Vovidenia – dar şi ansamblul folcloric lipovenesc Slaveanka din Slava Cercheză.

Călătoria include şi urcarea în munţii Măcinului, unde gazda emisiunii de la TVR 1 şi echipa sa învaţă meşteşuguri uitate, în Luncaviţa, şi vizitează geamia din Măcin. O excursie în Dobrogea nu putea să se încheie fără vizitarea vechii cetăţi Enisala.

Ce este o baie neagră? Dar o lejanka? Toate răspunsurile le aflăm în ediţia specială Exclusiv în România difuzată în sâmbăta Paştelui, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00 când descoperim o Românie multietnică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata